Erdoğan'dan Demirtaş'a: 'Haddini bil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlar toplantısında çözüm sürecine, Öcalan’ın Newroz mesajına ve Selahattin Demirtaş'ın açıklamlarına yönelik konuştu. Erdoğan HDP’ye ağır eleştirilerde bulunurken, ‘Kürt sorunu yoktur’ ifadelerini tekrarladı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selahattin Demirtaş’ın ‘yanında kimse yok' çıkışını sert sözlerle eleştirdi; “Çözüm süreci benim sorumluluğumda başlamış süreçtir. Bundan sonraki süreçte söz söylemekte hakkım ve vazifem. Birileri ‘tek adamsın diyor, yanında kimse yok’. Bunlar çok zavallı. Ben cumhurun başkanıyım. Büyüklerimizin güzel lafı var. Kendini bil, haddini bil, neslini bil. Bunlarda hiçbiri yok” dedi.  

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:  

"Şimdi söylüyorlar; 'silahlar bırakılsın' diye. İfade olarak çok güzel, bir yıl önce Nevruz'da yine bunlar söylenmişti. Ne oldu? Uygulamaya bakarız, uygulama görmeden bunlara inanmak mümkün değil. Dolayısıyla uygulamayı görelim."

“Şimdi çıkmışlar utanmadan, sıkılmadan, 'Cumhurbaşkanı çözümün karşısında' diye tezvirat yapıyorlar. Cumhurbaşkanı çözümün yanında mı, karşısında mı geriye dönüp 12 yıllık döneme bakarsın, görürsün."

“Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sanki bu ülkede Kürt sorunundan başka bir mesele yok. Yatıyorlar, kalkıyorlar bunu konuşuyorlar. Bu, bir ülkeyi bölmeye gayret etmektir. Bu, ayrımcılıktır. Bu nüans son derece önemli."

‘Kürt sorunu yoktur’ 

“Burada da muhatabım terör örgütü değildir. Çağrımı terör örgütünün vesayetinden kendini kurtaramayan siyasi partiyedir. Önce silahların gölgesinden kurtulacaklar.  Tek başımıza da kalsak mücadelemizi sürdüreceğiz. Kimsenin Kürt kardeşlerimi zehirlemesine müsaade edemeyiz. Somut adımları görmeden daha ileriye gidemeyiz.

"Çözüm Süreci eğer bugünlere kadar geldiyse açık söylüyorum, onlara rağmen geldi, bölücü terör örgütüne, onların temsilcilerine rağmen buraya kadar geldi. Eğer, onların bu samimiyetsizlikleri, bu iki yüzlülükleri karşısında farklı tepkiler ortaya koysaydık, Türkiye 'Çözüm Süreci' diye bir umudu hiçbir zaman yaşamayacaktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devletin sorunları kabul ederek, çözüm çabasına girmesiyle birlikte Kürt sorunu kavramı artık geçerliliğini yitirmiştir. Ben 'Kürt sorunu yoktur' dediğimde, bunu son derece art niyetli şekilde başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Oysa benim söylediğim son derece açıktır. Türkiye'de artık Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunları vardır."

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında