Hrant Dink Okulu’nda ilk mezuniyet

Gedikpaşa Hrant Dink Okulu, 30 Mayıs Cumartesi günü ilk mezunlarını verdi. 8. sınıfı tamamlayan öğrencilerin, mezun olmanın sevincini ve okuldan ayrılacak olmanın üzüntüsünü bir arada yaşadığı törene Başepiskopos Aram Ateşyan ve Rakel Dink de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Heriknaz Avakyan, ilk mezunları için mutlu, öğrencilerinin eğitime Ermenistan’da devam etmek durumunda olmalarından ötürü üzgün olduğunu belirtti. 

Mezun öğrenciler için hazırlanan slayt gösterisinin tamamlanmasının ardından, öğrenciler, öğretmenlerine teşekkür etti ve çiçek sundu. Okula önemli katkılarda bulunan hayırsever Talar Horozoğlu, yaptığı konuşmada çocukların kendisine 9. sınıfı burada okumak istediklerini söylediğini, ancak özel diplomalarını almak için Ermenistan’a dönmeleri gerektiğini, bu arada kendisinin de öğrencilerin 10. sınıfı burada okumaları için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade etti. Lise eğitimi için Ermenistan’a gidecek öğrencilerin tüm gidiş-geliş masraflarını karşılayacağını belirten Horozoğlu, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Törende hazır bulunan Başepiskopos Aram Atesyan Patikhane olarak okula yapılan destekleri anlatarak, öğrencilere birer haç hediye etti. Tören, öğrencilerin mezuniyet plaketlerinin dağıtılıp mezuniyet pastasının kesilmesiyle sona erdi. 

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında