Demirtaş: Ülkeyi iç savaşa sürüklemenize izin vermeyeceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlara ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

 "AKP tek başına iktidar olma gücünü yitirince panikle yeniden tek başına iktidar yollarını aramaya başladı. Bu operasyonların tamamı Saray'dan gelen talimatla hükümetin kendini kurtarma operasyonlarıdır." 

“Koalisyon kurulamadığı taktirde erken seçim olağandır, bundan kaçmayız. İçeride ve dışarıda güvenlik sağlanmadığı müddetçe, halka korku salarak tek başına iktidarı hedefliyor. Ağrı Diyadin'de kendi askerini ölüme gönderecek kadar pervasız olduklarını gördük.”

“Tüm evlatlarımızın acılarını paylaşacağız”

"Biz hayatını kaybeden tüm evlatlarımızın acılarını paylaşacağız. Sizin pisliklerinizi örtsünler diye evlatlarımızın ölümlerine izin vermeyeceğiz. Sanmayın ki o tabutların üzerine örttüğünüz bayraklar sizin pisliklerinizi temizleyecek.

“Henüz hesabını veremediğiniz yolsuzluklar dururken HDP'den hesap sormaya kalkmasınlar. Üryan geldik, yine üryan gideriz. Bizim ayakkabı kutularından çıkan kaybedeceğimiz milyon dolarlarımız yok. Ülkeyi adım adım iç savaşa sürüklemenize izin vermeyeceğiz. Sanmayın ki o tabutların üzerine örttüğünüz bayraklar sizin pisliklerinizi temizlemeyecek.”

“Devlet politikası değil, saray politikası”

“Bunlar devlet politikası değil saray politikasıdır. Kendisine bağlı bir kolluk gücü var, istihbarat örgütü var; yargı, medya, sosyal medya gücü var."

 “Türkiye toplumunun içi rahat olsun; HDP var, HDP görevinin başındadır. Partimiz AKP’nin bu zoraki savaş dayatmalarından da Türkiye’yi çıkarmayı bilecektir.

Kendilerini vatanın sahibi bizi de vatan haini gibi göstermeye çalışanlar dönüp bu ülkeye yaptıklarına baksınlar.” 

Bahçeli’ye: Partileri halk açar, halk kapatır 

Devlet Bahçeli'nin “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kandil siyasetçileri hakkında hukuku çalıştırmalıdır” açıklamalarına da değinen Demirtaş şunları söyledi: 

“Faşizan düşünceye sahip politikacıların bu algı operasyonuna balıklama atlaması normal. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Asıl kendi kirli tarihlerine baksınlar. Partileri halk açar, halk kapatır. AKP'ye koltuk değnekliği yapan faşizan siyasetçilerin tavrıdır bu.”

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında