Daron Acemoğlu dünya iktisatçıları arasında ilk sırada

Ekonomi alanındaki araştırmaların yayınlandığı “RePEc” (Research Papers in Economics) platformu, dünya çapındaki en önemli iktisatçıları içeren bir liste hazırladı. Listenin başında Daron Acemoğlu yer alıyor.

Akademik platforma üye 2 bin 223 iktisatçının değerlendirmeye alındığı listede, Ermeni profesör Daron Acemoğlu ilk sırada yer aldı.

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, Massachussets Teknoloji Enstitüsü’nde ekonomi profesörü olan Acemoğlu’nu, Harward Üniversitesi’nden Andre Shleifer, Chicago Üniversitesi’nden James J. Heckman ve Harvard Üniversitesi’nden Robert Barro izledi. Listede, Amerikan Merkez Bankası’nın eski başkanı Ben Bernanke ise 25’inci sırada yer aldı.

RePec’in listesindeki değerlendirmeler, 10 yılda yapılan akademik çalışmalar, alıntılar ve popülerlik gibi unsurlar göz önünde bulundurularak yapılıyor 

Acemoğlu, daha önce de RePEc listesinde, dünyanın en çok alıntı yapılan ilk 10 iktisatçısı arasında yer almıştı.

1993’ten bu yana dünyanın en prestijli üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) akademisyen kadrosunda olan Acemoğlu, 2000 yılında profesörlüğe yükseldi. Halen üniversitenin Charles P.Kindleberger Uygulamalı Ekonomi Bölümü’nde görevli. Siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyümeyle ilgili çalışan, özellikle gelir ve ücret eşitsizliği çalışmalarıyla ABD’de adını duyuran Acemoğlu'nun James Robinson ile birlikte yazdığı “Ulusların Düşüşü” adlı kitabı Nobel Ekonomi Ödülü adayları arasında geçmişti.

Daron Acemoğlu: Yunanistan 10 sene daha toparlanamaz

 

 

 

 

 

Kategoriler

Güncel Dünya

Etiketler

Daron Acemoğlu


Yazar Hakkında