İpek Medya Grubu’na polis baskını

İpek Medya Holding’e bağlı şirketlere sabah saatlerinde polis tarafından baskın yapıldı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekipleri arama kararıyla İpek Medya Grubu, Koza İpek Holding, İpek Üniversitesi, Kanal Türk ve Akın İpek'in evine de baskın düzenledi.

Anadolu Ajansı, polisin holdinge bağlı 23 şirkette arama yaptığını duyurdu.  

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde baskın yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Başyurt, “İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde gözdağı ve susturma operasyonu başladı. Holding merkezimize polis baskını yapıldı. Yazıklar olsun!. IŞİD'e silah sevkiyatını ortaya çıkardığımız gün medya ve grubumuza baskın.” ifadesini kullandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek de baskının ardından açıklama yaptı. Zaman gazetesinin internet sitesinde yer alan açıklamada İpek, şu ifadelere yer verdi,  

“Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler. Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık. Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir.”

Bugün gazetesi, “Şok fotoğraflar” manşetiyle çıktı. Gazetenin manşet spotunda, “Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı’ndan IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı belgelendi” ifadeleri var.

Kategoriler

Güncel

Etiketler

Bugün gazetesi