'Cumhurbaşkanına hakaret'ten ifade veren Hasan Cemal: Sonunda daima gazeteci milleti kazanır

Gazeteci Hasan Cemal, T24’te yazdığı iki ayrı yazısında “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği” gerekçesiyle hakkında açılan soruşturmalar kapsamında ifade verdi.

Hasan Cemal hakkında T24’te yayımlanan “Akan kanın bir numaralı sorumlusu Saray’daki Sultan’dır, nokta!” ve “Heyy sen!” başlıklı yazılarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ve iftira ettiği iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatı Fikret İlkiz'le gelen Cemal'in ifadesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Emin Aydinç tarafından alındı. 

İfade işleminin ardından savcılıktan ayrılan Cemal, gazetecilere adliye önünde yaptığı açıklamada, savcıya "yazılarında hakaret kastı olmadığı ve sert bir eleştiri yazısı olduğu" yönünde beyanda bulunduğunu söyledi. 

“Bu dünya despotlara kalmaz”

Hasan Cemal, “Sonunda daima demokrasiden yana olanlar kazanır. Sonunda daima özgürlüğü savunanlar kazanır. Sonunda daima mesleklerinin bağımsızlığını, özgürlüğünü savunan, bu konuda titizlik gösteren gazeteciler, gazeteci milleti kazanır. Bu dünya despotlara kalmaz, nokta” dedi. 

Bir gazetecinin, "Yazınızdaki hangi ifadeden dolayı bu ikinci soruşturma açıldı? Hangi ifade hakaret kabul edilmiş?" şeklindeki sorusuna Cemal, "O ayrıntıya bakmadım. Her iki yazı da özü itibarıyla aynı. 'Hey sen' yazısı, birinci yazıyı da kapsayan bir yazı. Dava, özü itibarıyla aynı yazıdır. Özetle, bir cümle söyledim savcıya, 'Bu yazıda hakaret yoktur, hakaret kastı yoktur, sert bir eleştiri yazısıdır. Ve bu eleştiri de demokrasiyi demokrasi yapan ifade özgürlüğünün kullanılmasıdır, nokta' dedim" yanıtını verdi. 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında