Dinkjianlar’dan İstanbul konseri

Şişli Kent Kültür Merkezi, 24 Ekim Cumartesi akşamı Onnik ve Ara Dinkjian’ın birlikte vereceği konsere ev sahipliği yapacak.

İstanbul, ünü Amerika’dan dünyaya yayılan, baba-oğlu iki Ermeni müzisyeni ağırlıyor. Onnik Dinkjian ve Ara Dinkjian, 24 Ekim saat 20.00’de Şişli Kent Kültür Merkezi’nde verecekleri konserde, geleneksel müziğe getirdikleri özgün yorumları bir kez daha dinleyicileriyle paylaşacak. 

Diyarbakır’dan göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak 1929 yılında Paris’te doğan Onnik Dinkjian 1940’ta ABD’ye taşındı ve kısa sürede müziğiyle ünlendi. Ermeni halk şarkıları ve popüler şarkıların yer aldığı birçok albüm yapan Dinkjian’ın, Dinî Ermeni Müziği eserleri seslendirdiği, ‘Havadamk’ adlı bir albümü de bulunuyor. Özellikle Diyarbakır Ermenicesiyle seslendirdiği şarkılar ve bestelediği eserlerle tanınan sanatçının, bu ağızla yazılmış şarkılarından oluşan ‘Diyarbekiri Horani’ adlı albümü, bu yıl Mira Records tarafından yayımlandı. Albümle eşzamanlı olarak, Burcu Yıldız ve Onur Günay tarafından çekilen, baba-oğul Dinkjianlar’ın Diyarbakır’a yolculuğunun anlatıldığı ‘Garod’ (Hasret) adlı belgeselin DVD’si de piyasaya sunuldu. Baba Dinkjian köklerinin dayandığı bu şehre ilk ziyaretini yaptığında 75 yaşındaydı. 22 Nisan’da, 1915 anısına İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘In Memoriam/ 24 Nisan’ başlıklı konserde de oğlu Ara Dinkjian’la birlikte sahne aldı.

Dillere dolanan şarkıların bestecisi

1958’de Amerika’da doğan Ara Dinkjian, Anadolu müziğiyle ilk olarak babası sayesinde tanıştı. Dünyanın en iyi ud virtüözlerinden biri olarak kabul edilen sanatçı, Night Ark grubunu kurdu ve son yıllarda hayata geçirdiği Secret Trio projesiyle de büyük beğeni topladı. Dinkjian’ın 13 farklı dilde söz yazılarak seslendirilen besteleri arasında Ahmet Kaya’nın eşsiz yorumunu kattığı ‘Ağladıkça’, Sezen Aksu’nun dillere dolanan şarkıları ‘Yine mi Çiçek’, ‘Sarışınım’ ve ‘Vazgeçtim’ bulunuyorr. Ara Dinkjian’ın ‘Hakikat-Umut, 1915-2015’ adlı albümü bu yıl Kalan Müzik’ten çıktı.

Onnik ve Ara Dinkjian’ın İstanbullu dinleyicileriyle buluşacağı konserin biletleri Biletix ve BGST Organizasyon gişelerinden temin edilebilir.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik



Yazar Hakkında