Kılıçdaroğlu: Amaç göz korkutmaksa gözümüz korkmaz

Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünden geçen bir otomobilden beş el ateş açıldı.

Dün akşam saat 19.15 sularında meydana gelen olayla ilgili, Ankara Valiliği, araç ve fail veya failleri tespit etmek için incelemelerin sürdüğünü belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ateş açılması olayıyla ilgili bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Eğer amaç göz korkutmaksa hiç kimsenin endişesi olmasın bizim gözümüz korkmaz. Biz iki kurşunla yapılacak bir saldırıyla korkacak bir parti değiliz. Biz güçlüyüz, demokrasiyi savunuyoruz, özgürlükleri savunuruz. Bir bedel ödenecekse bu bedeli ödemeye hazırız. Hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Aracı net olarak görüyorlar, plakanın net olarak görülmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü’nde veya ilgili birimde film ayrıca bakılacak. ‘Bir iki saat içinde plakası saptanacak’ deniyor. Herhalde 3-4 saat içinde faile ulaşacaklar. Hangi gerekçe ile böyle bir şey yaptı anlamak da mümkün değil tabi. Önümüzdeki saatlerde biz de öğreneceğiz” dedi.

‘Saldırı yapılacağı bilgileri vardı’

Kurumların yanında Türkiye’de şuanda vatandaşların can ve mal güvenliğinin olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, kendilerine saldırı yapılacağı yönünde bilgiler geldiğini söyledi. Genel Merkezlerine yönelik bir saldırı ihbarının kendilerine gelmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Siyasi partilere yönelik bu tür saldırılar olabilir diye bilgiler geliyor. Bir süre sonra bakıyorsunuz saldırı oluyor. CHP Genel Merkezi’ne yönelik böyle bir saldırıyı hangi gerekçe ile açıklayacaklar merak ediyorum. Fail yakalandığı zaman biz de öğreneceğiz” ifadelerini kullandı. 

HDP’ye yapılan saldırıları da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu tür saldırılara bütün siyasal partilerin ortak karşı çıkması lazım. Nedeni de şu; çünkü siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır, eğer demokrasiyi savunacaksak, partilerin özgürce siyaset yapmalarına olanak sağlamamız lazım. Bunu gerçekleştirecek, bunun önlemini alacak olan da iktidardaki partidir, hükümettir. Hükümet bu konuda daha tutarlı, daha sağlıklı adımlar atarsa failleri kısa sürede yakalar, kısa sürece yargının önüne çıkarırsa hükümet görevini yapmış olur. Savsaklarsa o zaman yara alçak olan siyasi partilerden çok demokrasinin kendisi olacaktır” diye konuştu.

Çelik’ten açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik, twitter üzerinden yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"CHP Genel Merkezi önünde  ateş açılmasını kınıyoruz. CHP'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bütün partilerin güvenliği, demokrasinin güvenliğidir. Faillerin en kısa zamanda yakalanmasını diliyoruz." 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

CHP saldırı


Yazar Hakkında