Ogün Samast duruşmalara katılmak ve ifade vermek istiyor

Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast, duruşmalara katılmak için İstanbul’a nakledilmesini istedi.

Ogün Samast, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazdığı mektupta, duruşmalara katılmak istediğini ve bu nedenle İstanbul’da bir cezaevine nakledilmesini istedi.

Samast, ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamalara katılmıyordu.  Çocuk Mahkemesi’nde devam eden davası İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davayla birleştirildikten sonra da duruşmalara katılmamıştı.

Kamu görevlileriyle ilgili olarak devam eden soruşturmada iddianame aşamasına gelinmesinden sonra Samsat, duruşmalara katılmaya karar verdi. Samat, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne mektup yazarak, duruşmalar rahat katılmak ve ifade vermek için halen hükümlü olarak bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevinden İstanbul’a gönderilmesini istedi.

Samast’ın mahkemeye yazdığı mektup şöyle,

“Sayın Başkanım

Makamınızda yapılan ÖRGÜT yargılaması ve yeni birleştirilen davaların duruşmalarına daha rahat şekilde katılıp ifade vermek ve duruşma salonunda bulunmak adına 9 yıldır hükümlü bulunduğum Kocaeli 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden İstanbul’da bulunan Maltepe, Ümraniye ve yahut Silivri kapalı ceza infaz kurumlarından herhangi birine sevkimin yapılması için makamınızın ilgili cumhuriyet savcısına talepte bulunulmasını saygılarımla arz ve talep ederim.”

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında