Galatasaray Üniversitesi'nde teknoloji ve sansür tartışılacak

Bu sene 11.’si düzenlenecek olan Galatasaray Üniversitesi Teknoloji ve İletişim Günleri’nde (TEKİL) akademisyen ve gazeteciler sansürü tartışacak.

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı tarafından 23 Aralık’ta Galatasaray Üniversitesi’nin Ortaköy yerleşkesinde düzenlenecek olan TEKİL’de akademisyenler, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları, ifade özgürlüğünün, haber alma ve verme hakkının giderek kısıtlandığı bugünlerde kendi deneyimleri üzerinden sansürle mücadele yollarını tartışacak.

Saat 10.00’da başlayacak toplantının “Türkiye’de İnternet Sansürü ve Sonuçları” başlıklı ilk oturumunda Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz internet yasaklarına ilişkin ulusal ve uluslararası yargı süreçlerini ve sonuçlarını değerlendirecek. Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sarphan Uzunoğlu sansür uygulamalarını ve sosyal medya şirketlerinin tutumlarını anlatacak. Galatasaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ceren Sözeri ise sansürün medya boyutunu ve etkilerini tartışacak.

Etkinliğin öğleden sonra oturumları ise sansürden etkilenen medya kuruluşları ve sansürle mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının deneyimlerine ayrıldı.

İlk oturumda ana akım ve haber medyasının maruz kaldığı sansür uygulamaları Bülent Mumay, Haberdar.com’un Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa ve Cumhuriyet gazetesinden Hakan Kara tarafından aktarılacak.

Günün son oturumunda ise alternatif medyada sansür konuşulacak. Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Işık Mater, Jiyan.org’dan Efe Kerem Sözeri, KAOS GL’den Yıldız Tar ve Sendika.org’dan Ali Ergin Demirhan sık sık deneyimledikleri sansürle nasıl mücadele ettiklerini anlatacaklar.

Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Yerleşkesi Aydın Doğan Salonu’nda gerçekleşecek TEKİL 11 herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında