Türkiye'den Noel manzaraları

Katolik ve Protestan Hıristiyanların İsa Mesih'in doğumunu kutladıkları Noel Bayramı Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen ayinlerle kutlandı.

Noel Bayramı dün gece Noel arifesiyle başladı.

Noel, Türkiye’de İstanbul, İzmir, Mersin ve Hatay gibi illerde kutlandı.

İstanbul’da Noel kutlamalarının ilk adresi ‘Kalanda’ydı. Rum cemaatinin geleneksel Noel etkinliği "Kalanda", İstiklal Caddesi'nde Rumca, Yunanca ve Türkçe şarkılarla kutlandı.   

Özel Zoğrafyon Rum Lisesi önünde başlayan etkinlikte, öğrenciler okul önünden İstiklal Caddesi'ne ellerinde hediyelerle yürüdü. 

Özel Zoğrafyon Rum Lisesi Müdürü Yani Demircioğlu'nun akordeonu eşliğinde söylenen şarkılarla kutlanan Noel etkinliğinde, öğrenciler Noel şarkıları söyledi.

Rumca, Yunanca ve Türkçe şarkılar eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, çörek ve hediyeler dağıtıldı. 

Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na kadar yürüyen öğrenciler ve Rum vatandaşları, Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris karşıladı. Yaklaşık bir saat süren Noel etkinliği, Yunanistan Konsolosluğundaki çeşitli ikramla sona erdi.

St. Antuan’da mülteciler anıldı

İstanbul'da Taksim'deki Saint Antuan Kilisesi'de düzenlenen ayinle Noel kutlandı. Aralarında İstanbul'da yaşayan yabancılar ve turistlerin de bulunduğu topluluk, dualar ve ilahiler eşliğinde mum yaktı.

St. Antuan Katolik Kilisesi’ndeki Noel Bayramı kutlamalarında, yeni ve daha iyi bir hayata ulaşmak için Ege Denizi'ne açılan ve bu yolculukta hayatını kaybeden mülteciler anıldı.

İstanbul, Şişli'deki Saint Esprit Kilisesi'de de Noel ayini düzenlendi. Cemaat, dualar ve ilahiler eşliğindeki Rahib Louis Pelatre'nin yönettiği ayine katıldı. 

Antakya 

Noel Bayramı dolayısıyla, Hristiyanlar için hac yeri olarak kabul edilen ve dünyanın ilk mağara kilisesi olarak kabul gören St. Pierre Kilisesi'nde ve Antakya Ortodoks Kilisesi'nde ayin yapıldı.

St. Pierre Kilisesi'nde rahip Domenico Bertogli'nin yönettiği ayinde ilahiler, dualar okundu ve çocuklar tarafından İsa Mesih'in doğumunun anlatıldığı oyun sahnelendi.

Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayini ise kilisenin ruhani lideri Jan Delüller ile rahip Dimitri Doğum yönetti. 

İlahi ve duaların okunduğu ayine katılanlar, Noel'i mum yakarak, dua ederek kutladı.

Mersin

Mersin'deki Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde, Noel Bayramı dolayısıyla ayin yapıldı. Noel ışıklarıyla donatılan kilisede, Rahip Francis Dondu'nun yönettiği ayinde, ilahiler ve İncil'den bölümler okundu.

İzmir

Noel dolayısıyla İzmir'in Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi'nde ayin düzenlendi. İsa Mesih'in doğumunu konu alan ilahiler ile İncil'den duaların okunduğu ayini yöneten rahip Maciej Sokolowski, ayin sırasında Suriye ve Irak'ta barışın hüküm sürmesini ve herkesin kalbinde sevgiye yer açmasını diledi.

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Noel Noel ayini


Yazar Hakkında