Cizre’deki 25 yaralı için AİHM’e tedbir başvurusu yapıldı

Cizre’de bir bodrum katında üç gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılar için avukatlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne tedbir başvurusunda bulunuldu. Kararın bugün alınması bekleniyor. Cumartesi günü Cizre’de yaralanan Cihan Karaman AİHM’in tedbir kararına rağmen hastaneye kaldırılamamış ve hayatını kaybetmişti.

Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde saldırılarda yaralanan ve üç gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen en az 25 yaralının hastaneye kaldırılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne tedbir başvurusunda bulunuldu.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Ramazan Demir ve Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Eşbaşkanı Gülşen Özbek tarafından yapılan başvuruda, yaralıların hastaneye kaldırılması için bir an önce tedbir kararı alınması talep edildi. Sabah saatlerinde yapılan başvuruya ilişkin kararın bugün çıkması bekleniyor.

Yastıklardan çıkarılan pamuklarla kanamalar durdurulmaya çalışılıyor

Cizre’de 43 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarda yaralananların hastaneye kaldırılması için bugüne kadar AİHM'e yapılan başvurulardan 5'inde tedbir kararı alındı. Bunlardan 3’ü hayatını kaybetti. Cihan Karaman, Hüseyin Paksoy ve Serhat Altun tedbir kararlarına rağmen hastaneye kaldırılamayıp yaşamlarını yitirdi.

Bugün haklarında tedbir kararı alınması için başvuru yapılan yaralılar ise üç gündür Cudi Mahallesi'ndeki bir evin bodrum katında yoğun saldırılardan dolayı hastaneye kaldırılamıyor. En az 25 yaralanın bulunduğu evde saldırılarda yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılmayarak ölen üç kişinin de cenazesi bulunuyor. Evde tıbbi malzeme bulunamadığı için yaralıların durmayan kanamaları ise yastıklardan çıkartılan pamuklarla durdurulmaya çalışılıyor.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında