Erdoğan'dan Arınç'a: O zat benimle çalışırken bunları konuşmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arınç’ın Dolmabahçe mutabakatıyla ilgili “Cumhurbaşkanı'nın haberinin olduğunu biliyorum” sözlerine cevap verid: “Benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi dürüst bir hareket değildir”.

Erdoğan'dan Arınç'a: O Zat Benimle Çalıştığı Zaman Konuşmadı

Bülent Arınç’ın geçtiğimiz cumartesi günü katıldığı bir televizyon programında söylediklerinin yankısı sürüyor. Arınç’ın Dolmabahçe Mutakabakatı’yla ilgili "Oturma düzeni dahil, kimin nasıl konuşacağı, taraflar o konuda anlaştılar. Cumhurbaşkanı'nın haberinin olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum" sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan cevap geldi. 

Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Şili’nin başkenti Santiago’da ilk akşam Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya’nın rezidansta onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Erdoğan, yemek sonrası yolculukta kendisine eşlik eden gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Hürriyet gazetesinden Vahap Munyar’ın haberine göre, Erdoğan, Arınç’ın açıklamalarıyla ilgili  “Benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi dürüst bir hareket değildir” yanıtını verdi.

Erdoğan şunları söyledi:

“O televizyon programını izlemedim, ama duyunca da ciddi manada üzüldüm. Konuyla ilgisi olan Yalçın Akdoğan, Efkan Âlâ, Mahir Bey (Ünal) var... Ben Dolmabahçe konusunda her üçüne de, “Onlarla aynı fotoğraf karesinde olmanız doğru olmaz. Çünkü onları muhatap almak, ciddi manada size zarar verir. Sizler hükümetsiniz, onlar hükümetin muhatabı olamaz” demiştim.

“Nitekim benim Başbakanlığım döneminde de gerek Beşir Bey (Atalay), gerek Sadullah Bey (Ergin) zaman zaman bazı görüşmeler yaparlardı. Görüşme Parlamento’da olurdu ve özel yapılırdı. Ne resim verilirdi ne dışarıya açıklama yapılırdı. Ama Dolmabahçe’de öyle bir şeyin yapılmış olması, karşı tarafın hadiseyi bir mutabakat gibi lanse etmeye kalkması tabii çok ciddi bir yanlış olmuştur. Dolayısıyla, bundan benim haberimin olduğunun, bunun benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst bir hareket değildir. Doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir.”

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında