Cizre için 'kardeş aile' kampanyası

79 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre için Cizre Belediyesi ile Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yardım kampanyası başlattı. Konu hakkında açıklama yapan HDP’li Faysal Sarıyıldız, gönüllü gençlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

79 günlük sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların ardından Cizre’de kayıpları telafi edebilmek için bir kampanya başlatıldı. Cizre Belediyesi ili Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde başlatılan kampanyaya Cizreli bir aileyi "Kardeş Aile" seçerek ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra maddi yardımlarda bulunma ve yürütülecek çalışmalarda yer alarak dahil olunabilinecek. 

DİHA’nın haberine göre, Cizre’de yaşananlardan sonra yakınlarını kaybeden, evleri ve işyerleri yıkılan Cizre halkının yaralarını sarmak için her türlü maddi ve manevi yardıma ihtiyaç duyuluyor.

HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız kampanya ile bilgi vererek “Cizre'de yüzlerce yetim var. Son saldırıda yaşamını yitiren onlarca insan, evliydi. Eşleri, çocukları, yakınları şu an ortada kalmış durumda. Binlerce ev yıkılmış, içine girilemez durumda. Halen yüzlerce çocuk bu karda kışta yalın ayak sokakta kalıyor” diye konuştu.

“Gönüllülere ihtiyaç var”

Sarıyıldız, destek konusunda Avrupa'da yaşayanların zaman geçirmeksizin Cizre'de bir kardeş aile belirleyebileceğini ifade ederek, belirlenecek kardeş ailelerin kiralarının belli bir süre de olsa karşılanabileceğini söyledi. Yine Cizre için gönderilen gıda yardımlarının düzenli bir şekilde dağıtımında yeterli iş gücü bulmakta zorluk çekildiğini kaydeden Sarıyıldız, özellikle gönüllü gençlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Sarıyıldız, kardeş aile kampanyasına katılmak isteyenlerin Cizre Belediyesi'ne ait 0486 616 10 10 nolu irtibat numarasını aramasının yeterli olacağını kaydetti.

“Cizreli çocuklar yardım bekliyor”

Sarıyıldız, çağrısında şunları kaydetti: “Nasıl ki Kobanê sürecinde seferberlik ruhu ile Kobanê'nin yaraları sarıldıysa, Cizre için ve diğer yıkıma uğramış diğer Kürdistan kentleri için de bu yapılmalıdır. Ama şuan en acil ihtiyaç duyulan yer Cizre'dir. Cizre yüz binlerce top mermisiyle yok edilmeye çalışıldı. Cizreli çocuklar, tüm demokratik ve yurtsever kamuoyunun yardımlarını bekliyor. Devlet halkımızı dilenci pozisyonuna düşürmek istiyor. Ama halkımız onurludur. Direnir ama çok ciddi yaşamsal sorunlarla karşı karşıyadır.”

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında