'Barış Akademisyeni' Stephenson sınırdışı edildi

25 yıldır Türkiye'de yaşayan, 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisini imzalayan İngiliz akademisyen Chris Stephenson sınır dışı edildi.

Üniversitelerinden atılan ve dün tutuklanan "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildirinin imzacısı üç akademisyene destek için gittiği adliyede gözaltına alınan İngiliz akademisyen Chris Stephenson, savcılığın sınır dışı edilmesi istemi üzerine İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürülmüştü. 

Stephenson İstanbul İl Göç İdaresi'ndeki işlemlerinin ardından da sınır dışı edilmek üzere polis eşliğinde Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Stephenson'a destek için bir grup da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne geldi. Kalabalık buradan Stephenson'un eşini ve kızını da aynı uçağa uğurladı.

1991 yılından bu yana Türkiye'de yaşayan ve Bilgi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Chris Stephenson, sivil polisler eşliğinde THY'nin saat 20.00'da Londra seferini yapan uçağına bindirildi.

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisi imzacılarından olan İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Chris Stephenson’un gözaltına alınma gerekçesi olarak çantasında bulunan Halkların Demokratik Partisi İl Başkanlığı imzalı 10 adet Newroz davetiyesi gösterildi.

Adliyedeki güvenlik şube polis merkezine götürülen Stephenson’u İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden gelen ekipler aldı. Haseki Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.



Yazar Hakkında