Brüksel Havalimanı saldırganlarının kimlikleri açıklandı

Dün Brüksel Havalimanı'ndaki saldırılarını gerçekleştiren canlı bombaların Khalid ve Brahim el-Bakraoui ismindeki iki kardeş olduğu belirlendi. İki kardeşin de sabıka kaydının olduğu, ancak şu ana kadar terör bağlantılarının bulunmadığı bildirildi.

Reuters’ın Belçika kanalı RTBF’ye dayandırdığı habere göre Brüksel Havalimanı saldırganlarının isimleri belirlendi, saldırganlar Khalid ve Brahim El Bakraoui isimli iki kardeş. Brüksel Havalimanı’na yapılan saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Soruşturmayı yürüten güvenlik güçleri operasyonda IŞİD bayrağı, suikast silahı, patlayıcıların yanı sıra Paris saldırganının tutuklanan baş şüphelisi Salah Abdülselam’ın parmak izini de buldu. Kardeşlerin poliste sabıka kaydının bulunduğu, ancak şimdiye dek terörle bağlantısının bulunmadığı belirtildi.

Dün sabah Belçika'nın başkenti Brüksel'de hem havalimanında hem de metroda meydana gelen saldırılarda 34 kişi hayatını kaybetmiş, 17'si ağır olmak üzere 230 kişi yaralanmıştı. Saldırıları IŞİD dün yaptığı bir açıklamayla üstlendi.

Alman gazetesi Bild de Brüksel’deki saldırıya karıştığı belirtilen ve hakkında arama emri çıkarılan şüphelinin Almanya’ya geçmeyi hedeflediğine dair bilgi aldıklarını yazdı. 

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında