Cizre’de hasarlı evleri boşaltma tebligatı

Cizre’de Kaymakamlık, çatışmalar sırasında hasar gören evlerin sahiplerinin üç gün içerisinde evlerini boşaltması için tebligat göndermeye başladı.

14 Aralık 2015’te başlayan sokağa çıkma yasağının 2 Mart’ta ‘kısmen’ kaldırıldığı Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Kaymakamlık dün gönderdiği tebligatlarla evlerin yıkımı için yurttaşların üç gün içerisinde evlerini boşaltmasını istedi.

DİHA’nın haberine göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde aylarca süren sokağa çıkma yasakları ve çatışmalardan sonra dün de Kaymakamlık, “Ağır Hasarlı Binaların Boşaltılması” başlıklı tebligat kararlarını göndermeye başladı. Muhtarlar aracılığı ile çatışmalar sırasından evleri zarar gören yurttaşlara dağıtılan tebligatlarda Cizre Kaymakamlığının aldığı karar çerçevesinde ağır hasarlı 4 bine yakın evin boşaltılması isteniyor.  

Tebligatın ulaştığı ev sahiplerinin üç gün içerisinde karara itiraz etmesi gerekiyor. İtiraz yapılmaması durumunda, hasarlı evlerin yıkılacağı bildiriliyor.

On bin ev hasarlı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği'nin (GABB) ve TMMOB'un üç hafta önce açıkladığına göre, Cizre’de 10 binden fazla ev zarar gördü. Rapora göre ilçede en az 1,200 ev ağır hasar görmüş ve hiçbir şekilde kullanılamayacak durumda. Kısa vadede kullanılamayacak ev sayısı ise 3 bin civarında.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında