Stefanus İnanç özgürlüğü ödülü Yıldırım ve Erdemir'in

İnanç özgürlüğü konusunda faaliyet gösteren kişilere verilen ve bu alanda dünyanın en prestijli ödülü olan Stefanus İnanç Özgürlüğü Ödülü bu sene Norveç Helsinki Komitesi İnanç Özgürlüğü Girişimi’nden Mine Yıldırım ve Eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir’e verildi.

Oslo'da yapılan törende Mine Yıldırım ve Aykan Erdemir'e ödülleri Norveç eski Dışişleri Bakanı ve AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri Kurt Vollebaek tarafından verildi. 

Törende birer konuşma yapan Yıldırım ve Erdemir, inanç özgürlüklerini genişletme yönünde yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek, Türkiye'nin Ortadoğu'da temel hak ve özgürlükler açısından model ülke olması gerektiğini vurguladılar. 

Norveç Helsinki Komitesi İnanç Özgürlüğü Girişimi’nde proje yöneticisi olarak çalışan Mine Yıldırım, hem akademik alanda inanç özgürlüğüne ilişkin katkıları hem de kurucusu olduğu İnanç Özgürlüğü Girişimi ile Türkiye'de herkes için inanç özgürlüğünün korunması için yaptığı çalışmalar için bu ödüle layık görüldü.

Dr. Aykan Erdemir’e ise ödül, özellikle Alevilerle ilgili çalışmaları, CHP milletvekili olduğu dönemde nefret suçları yasasının çıkarılmasına amacıyla yaptığı çalışmalar ve inanç özgürlüğüne verdiği değer nedeniyle verildi.

 

Kategoriler

Güncel Azınlıklar



Yazar Hakkında