Papa Ermenistan ziyareti için dua istedi

Papa Francis 24 Haziran Perşembe günü Ermenistan’da olacak.

Papa, Doğu Kiliseleri için Yardım Birliği'nin toplantısında, "Birkaç gün içinde bir doğu toprağı olan Ermenistan'a yapacağım ziyaret için dua etmenizi istiyorum. Ermeniler, İsa'nın öğretisini kabul eden ilk uluslar arasındadır" dedi.

Azatutyun.am'ın haberine göre, Ermeni Apostolik Kilisesi, cemaatini 24 Haziran Çarşamba günü Papa Francis'i tarihi ziyaretinin başlangıcında  karşılamak üzere Eçmiadzin'deki katedrale çağırdı.

Kilisenin internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kutsal Eçmiadzin Ana Makamı, inananları 24 Haziran saat 15.35'te Papa Francis için düzenlenecek resmi karşılama törenine davet ediyor.”

Ermeni Apostolik Kilisesi Katolikosu II. Karekin ve Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, 2014'te Vatikan'a ayrı ayrı yaptıkları ziyaretlerde Papa'yı Ermenistan'a davet etmişlerdi. İkisi de Papa Francis'in 2013'teki göreve başlama törenine katılarak Ermenistan ve Roma Katolik Kilisesi arasındaki bağların güçlenişi vurgulamıştı.

3 günlük ziyaretin resmi logosu da bu yakınlaşmayı sembolize ediyor. Logo, Vatikan bayrağının rengi olan mor ve Ermeni Kilisesi'nin rengi olan sarıdan oluşuyor. Logoda ayrıca iki kilisenin amblemleri de yer alıyor.

Papa'nın Yerevan'daki Soykırım Anıtı'nı ziyaret etmesi, Gümrü'deki Katolik Ermeniler için düzenlenecek ayine katılması ve Yerevan'daki Cumhuriyet Meydanı'nda Karekin'le ortak bir ekümenik ayin yapması planlanıyor.

 

 

 

 



Yazar Hakkında