Demirtaş: Kasımpaşa kabadayılığıyla diplomasi olmaz

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Rusya uçağının düşürülmesiyle ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin’den özür dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili, “Kasımpaşa kabadayılığı ile diplomasi olmaz. Adamı böyle rezil rüsva ederler. Ben Moskova’ya gittiğim için hain ilan edildim. Şimdi kimmiş vatanı satan gördük” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a birlikte televizyona çıkma talebini yeniledi. Demirtaş, “Gel bir saat canlı yayına çıkalım. Gazeteciler de havuzdan olsun. Bir şartım var, önünde cam olmasın. Memleket malı görsün” dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman'da katıldığı iftar programının ardından yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği özür mektubuna ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmeyi anımsatarak "Bize vatan haini dediler, kimmiş vatan haini gördük" ifadelerini kullandı.

Gönderilen mektupla sorunların düzeltilemeyeceğini belirten Demirtaş, “Kasımpaşa kabadayılığı ile diplomasi olmaz. Adamı böyle rezil rüsva ederler. Ben Moskova’ya gittiğim için hain ilan edildim. Şimdi kimmiş vatanı satan gördük. Bir mektupla Putin’den af istiyor. Bu işler bir mektupla çözülmez. Erdoğan’ın yaptığı yanlışların hesabını on yıllar boyunca ödeyeceğiz. Bir defasında da verdiğin bir karşısında dik dur” dedi. 

“Mısır’la da konuşuyor" 

Demirtaş Türkiye'nin Mısır'la gizli görümeler yaptığını öne sürerek "Hani Rabia diyordu ya meydanlarda, ağlıyordu. "Mazlum Mısır halkını yalnız bırakmayacağız" diyordu. Darbeci Sisi'ye de mektup yazacak. Mısır’la da alttan alta konuşuyor. Sisi'den de özür dileyecek ve göreceksiniz Suriye'den de özür dileyecek. Benim üzüldüğüm şey, bu ülkede kim daha çok yalan söylüyorsa, kim omurgasızsa o en yüksek oyu onlar alıyor. Biz yüzde 99 oy alacağımızı bilsek yalanla siyaset yapmayız. Yıllarca halkı 'Analar ağlamayacak diye aldattılar, Kıbrıs, Ermeni meselesi diyerek halkı aldattılar. Bu kadar haysiyetsiz bir zihniyet bu ülkeyi yönetmemeli. Bunlar yetmiyor bütün bu yapılanların suçunu, günahını bize atmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

“Canlı yayına çıkalım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a canlı yayın talebini yineleyen Demirtaş, "Senin şu kadar cesaretin olsaydı, üç yıldır sana çağrı yapıyorum. Gel bir saat TV'ye çıkalım Gel bir saat canlı yayına çıkalım. Gazeteciler de havuzdan olsun. Bir şartım var, önünde cam olmasın. Memleket malı görsün" çağrısında bulundu. 

İsrail ile Türkiye'nin yaptığı anlaşmayı da "Bu "one minüt"çü ne diyordu? "Mazlum Filistin halkı..." Hani mazlum Filistin halkı? AKP'ye oy verenler, hesabını sorun.  Gece gündüz bize saldıran ve kendine İslamcı diyenler, işte şimdi İsrail ile ballı ilişki kurdu. Ne diyeceksiniz?" ifadeleriyle eleştirdi.

“İkiyüzlü politika”

“Bir zamanlar İsrail’in terör devleti olduğunu söyleyen Erdoğan, bugün Gazze halkını, Filistin halkını ve Mescid’i Aksayı kendi çıkarları doğrultusunda sattı. Bugün İsrail ile dost ve müttefik olduğunu söylüyor. Daha geçen hafta İsrail’i terör devleti olarak kabul ediyordu ve şekilde oy topluyordu. AKP’ye bundan dolayı oy verenler eğer vicdanınız varsa hesap sorun. AKP ikiyüzlü bir politika sürdürüyor.” 

“Yıkılan şehirlerle dayanışma sergileyelim” 

“Bayram tadında günleri özledik ve o günler yakındır göreceğiz. Bu topraklar bizim vatanımız özgürce yaşamayı hak ediyoruz. Bu kadar ödenen bedel boşa gitmez. Biraz daha sabır göstermemiz lazım ve daha fazla yakılan yıkılan şehirlerle dayanışma sergileyelim. Kendimizi onların yerine koyalım. Dün Kızıltepe’de iftar yemeğine Nusaybin’li birçok aile katıldı. Ne evleri kalmış ne de malları, üzerlerindeki elbiselerden başka. Ama hepsi dimdik ayaktaydı. Devlet yıkamamış onları. Elinizden ne geliyorsa yardım edin. 1 TL dahi olsa onlardan esirgemeyin. Kimisi gidip o kentlerde çalışmalara katılabilir. Tek yürek olduğumuzu bu dayanışma ile sergileyeceğiz.”

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında