Bilgi Üniversitesi rektörü istifa etti

Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman istifa etti.

Bilgi Üniversitesi’nde İletişim Bölümü akademisyenlerinden Zeynep Sayın Balıkçıoğlu, öğrencisi tarafından kayda alınan ders sırasındaki bir konuşmasındaki ifadelerini ‘cumhurbaşkanına hakaret’olarak kabul eden Bilgi Üniversitesi Sayın’ı işten çıkarmış; karar tepkilere neden olmuştu.

Önce üniversiteden bir grup akademisyen yazdıkları bildiride karardan utanç dıuyduklarını belirtmiş, Bilgi Üniversitesi akademisyenlerinden Profesör Christoph Neumann, yaşananların ardından “Bilgi’yi üniversite olmaktan çıkardınız. Bilgi Üniversitesi artık yoktur” diyerek üniversite rektörü Mehmet Durman’a istifasını vermişti. 

Son olarak da öğrenciler mezuniyet töreninde rektörü sırtlarını dönerek protesto etmiş, alkışlarla rektörün konuşmasını engellemişlerdi. 

Tepkiler üzerine Prof. Dr. Mehmet Durman istifa etti. Durman'ın yerine yeni rektör atananan kadar üniversitenin eski rektörlerinden Prof. Remzi Sanver getirildi.

Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Saricaoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, Prof. Durman'ın üniversitede akademisyen olarak görevinde devam edeceği belirtildi.

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında