Akademisyenler: Barış Akademisyenleri neden soruşturmadan 6 ay sonra, darbe sürecinde görevden uzaklaştırıldı?

Barış Akademisyenleri, Anadolu Üniversitesi’nde Barış Bildirisi imzacısı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan meslektaşları için basın açıklaması yaptı. Açıklamada görevden uzaklaştırmaların darbe süreci sonrası gerçekleşmesini fırsatçılık olarak değerlendiren Akademisyenler, akademinin tüm baskılara, hukuk dışı uygulamalara rağmen susmayacağını ve arkadaşlarının görevlerine geri dönmelerinin talep etti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde 'Barış için Akademisyenler' bildirisine imza atan 20 akademisyen Şubat ayında açılan soruşturma kapsamında 5 Ağustos günü görevden uzaklaştırıldı.

Meslektaşları, Barış Akademisyenleri’nin görevden alınmasıyla ilgili üniversitede basın açıklaması  yapılacağını duyurdu, ancak yapılması planlanan basın açıklaması valiliğin OHAL’i gerekçe gösteren kararıyla yasaklandı.

Yapılan basın açıklamasında Barış Akademisyenleri’nin neden 15 Temmuz darbe sürecinde, soruşturmadan 6 ay sonra görevden uzaklaştırıldığı üniversite rektörüne hitaben soruldu.

Açıklamada “Şubat 2016 itibariyle başlatılan disiplin soruşturmaları ile ilgili hiçbir biçimde bilgilendirilmeden makaleler, kitaplar yazdık. Dahası derslerimizi verdik, sınavlara girdik, jüriler yaptık ve Haziran 2016 itibariyle öğrencilerimizi mezun ettik. Sonuç olarak barış talebimizde ısrar ettik ama akademik çalışma gündemimizi devam ettik. Akademinin susmayacağını bir kez daha yineleyerek bu hukuksuz ve maksatlı uygulamaya son verilmesini, arkadaşlarımızın görevlerine dönmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.


Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında