4 nöbetçi yayın yönetmeni daha ifadeye çağırıldı

Kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan 4 isim daha ifadeye çağırıldı.

Özgür Gündem gazetesinin "Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan 4 isim daha ifadeye çağırıldı. Gazeteciler Mehmet Güç ve Faruk Balıkçı, Alevi piri Hasan Hayri Şanlı ve sanatçı Deniz Türkali, haklarında açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı.

Ne olmuştu?

İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararla 16 Ağustos’ta geçici olarak kapatılan gazete, 3 Mayıs Dünya Basın Günü’nde "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasını başlatmıştı. Kampanyaya 100 gazeteci katılmıştı.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesin tutuklanmış, ardından serbest bırakılmıştı. 

16 Ağustos'ta gazetenin kapatıldığı gün gazete binasına yapılan baskınla gözaltına alınan gazetenin yayın yönetmeni Zana Bilir Kaya ve sorumlu yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya, tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

Gazetenin Danışma Kurulu Üyeleri yazar Aslı Erdoğan ile dilbilimci Necmiye Alpay da tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Savcılık daha önce de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Çilem Küçükkeleş, Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Derya Okatan, gazeteciler Said Sefaoğlu, Tuğrul Eryılmaz, Dicle Anter, Hasan Cemal, Hasan Hüseyin Tahmaz, Murat Uyurkulak ve Nadire Mater hakkında soruşturma başlatmıştı.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Özgür Gündem