2017’nin yıldız haritası neler diyor?

Hiç şüphesiz hepimiz için zorlu geçen koskoca bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Korkuların, tedirginliklerin ve acıların, yerini umut ve barış dolu bir dünyaya ve Türkiye'ye bırakması ümidiyle karşılayacağımız yeni yılı, Astrolog Talin Ağdere bizler için yorumladı.

Bildiğiniz gibi 2016, savaş, göç ve ölümle dolu oldukça sancılı bir yıl oldu. Önümüzdeki yılın yıldız haritasına göre dünyayı neler bekliyor?

İlişkiler ve ortaklıklar açısından barış için emek veren kişilerin ortaya çıkması ve uzlaşmacı tavır ve diyalogların geliştirilmesi mümkün. Ortak amaçlar uğruna hareket etmek, heyecan ve sürprizler söz konusu ancak bir yandan da iktidar ve yaptırım gücü olanların baskılarıyla uğraşmak gerekecek. Şubat sonu, Mart, Nisan ve Eylül ayında bu konular oldukça yoğun görünüyor.  Ayrıca, Ocak-Temmuz ve Ekim-31 Aralık 2017 döneminde mesleki, idari meselelerde, toplumdaki reformlarda gelecek için olumlu gelişimler beklenebilir. Ülke içi ilişkiler ve halkın durumu, yardımlaşmalar, uluslar arası barış süreçleri açısından olumlu reformlardan söz edilebilir. Şubat ve Ağustos dönemleri ise ülkeler arası kongreler, devrimler, yasa değişiklikleri, ekonomi ve borsayla ilgili konuların ağırlık kazanacağı özel tarihler. 

Türkiye açısından baktığımızda da 2016, kritik, gergin ve acı haberlerle dolu bir yıldı. Siyasi karmaşa, ekonomik problemler, diğer ülkelerle ilişkiler, bombalamalar, tutuklamalar… Türkiye nasıl bir 2017 geçirecek?

2017 yılında, para ve ekonomiyle ilgili konuların zorluğu devam edebilir, yıl boyunca risk alınmamalı. Asker, polis ve memurlarla sağlık personelinin hayatındaki karışıklıklar devam edebilir. Özellikle de Mayıs-Haziran dönemlerinde dikkatli olunmalı. Toplum açısından çalışma koşulları bu yıl zorlaşabilir. Diğer yandan Türkiye’nin haritasında şartların kontrol edilemediği bir dönemden geçiliyor. Gizli saklı yıpratıcı ve kısıtlayan, şüphe uyandıran konuların bu yıl boyunca gündemde kalması söz konusu. Jüpiter 9 Eylül’de Terazi burcuna girince, kendi içinde büyük bir değişim süreci başladı. Ülkenin iç güvenliğini sağlamak yılın ikinci yarısına kadar daha da önemli hale gelebilir. Depremler, heyelan ve orman yangınlarına da dikkat etmek gerekebilir.

Dış gelişmeler de elbette iç politikayı yakından etkiliyor. Bu etkileşim açısından nasıl bir tablo görünüyor?

Şubat ortasından itibaren, dış dünya meseleleri gündemde olacak.. Bu dönemde yöneticilerin ve otorite konumdaki kişilerin aldığı bazı önemli kararlar söz konusu. Şubat- Mayıs aylarına kadar mültecilerle ilgili konular ve uluslararası barış süreçleri çok konuşulabilir. Topluma hitaben yapılan çalışmalar yoğun. Gelecekle ilgili umutlarımız, barışla ilgili çalışmalar artsa da bu konuların hemen gerçekleşmesinin biraz zor görünüyor. Komşu ülkelerin hayatında da değişimler devam ediyor. Şubat’ta yargı süreçleri kendinden söz ettirebilir. Şubat ve Ağustos ayındaki tutulmalar (11 Şubat, 7-22 Ağustos 2017, Aslan/Kova burcu tutulmalar) esnasında; finansal konular, borçların yapılandırılması, ticareti canlandırmak için yapılacak çalışmalar, halkı rahatlatacak vergi indirimleri, prim, maaşlar, davalarla ilgili konular yoğunlaşabilir.  Eylül sonu ve Ekim’den itibaren şartlar değişmeye başlıyor.  Riski ve ekonomik daralmayı azaltma şansı artıyor. Dini, kültürel eğitimsel reformlardan daha fazla söz edilebilir.  Satürn 20 Aralık’ta Oğlak burcuna girince, davalarda güçlükler yaşanması mümkün. Karşıt görüşlerin, açık düşmanlıkların yaratacağı muhalefetler de var. Ancak Güneş, Venüs ve Jüpiter’in olumlu açıları da olduğundan, ilişkiler sayesinde olaylara daha gerçekçi yaklaşılabilir.  

Merkür’ün geri gittiği tarihlere dikkat

İletişim ve teknolojik araçları olumsuz etkileyen Merkür’ün gerilediği şu dönemlere dikkat etmek gerekiyor. 

Merkür Retro: 19 Aralık-8 Ocak 2017, 10 Nisan-3 Mayıs, 13 Ağustos-5 Eylül, 3 Aralık-23 Aralık 2017 dönemleri borsa, döviz, finansal konular açısından risk alınmamalı, temkinli olunmalı. Sağlığa, kontrolsüzlük, dikkatsizlik sonucu gelişen kazalara karşı uyanık olunmalı.

2017’de burçlarda neler olacak?

KOÇ: (21 MART - 20 NİSAN) – Bu yıl davalar, evlilikler, ortak çalışmalar gündemde görünüyor. Sosyalleşebilir, başkalarının yaratacağı fırsatlardan yararlanabilir, basın medya bağlantılı çalışmalardan fayda elde edebilirsiniz. Mahkemeleri kazanma şansınız var. Özellikle Şubat sonu-Nisan ve Eylül dönemleri bu konulardaki etkileşimler devam ederken, iktidar ve yaptırım gücü olanlar açısından toplumsal olayların yarattığı stres ve baskılar da devam edecek. Mart sonu- Nisan ayı hayatınızda önemli başlangıçlar var. Aşk ve yaratıcı çalışmalarla, uzlaşı da söz konusu. 5 Ekim civarında önemli kararlar alabilirsiniz.

BOĞA: (21 NİSAN– 20 MAYIS) – Bu yıl çalışma şartlarınızı düzenleyebilir, günlük işlerinizde daha planlı olabilirsiniz. Sağlık şartlarınız, giyim kuşamınız, diyetinize ayrı bir özen gösterebilirsiniz. Size zarar veren alışkanlıklardan kurtulabilirsiniz. İş olanakları yaratan, size yardım eden kişiler sayesinde para da kazanabilirsiniz. Evcil hayvan da temin edebilirsiniz. Yaz aylarından itibaren evlilik konuları, ilişkiler daha ciddi bir şekilde hayatınıza girebilir, taşınma, ortaklaşa alınan kararlar, sözleşmeler dikkat çekebilir. Babanızla ilgili konular daha fazla yoğunlaşabilir. 

İKİZLER: (21 MAYIS - 21 HAZİRAN) – Bu yıl çocuklarınızın hayatında önemli değişimler olabilir. Daha çok gezebilir, biraz da tembellik yapabilir, yaratıcı çalışmalarıyla kendilerinden söz ettirebilirler. Sizin de aşk hayatınız çok keyifli olmalı, geziler, eğlence planlarınız için hoş bir dönem. Ancak zaman zaman bazı korkular ve stresler özgürlüğünüzü baskılıyor. Bu yıl bebek/torun sahibi olma şansınız da var. Özellikle de Mayıs sonu ve Haziran ayı sizin için önemli gelişmelere gebe. Aralık ayına kadar önemli karar alınabilir. Yaz aylarından sonra çalışma hayatına girebilir, iş şartlarınızı düzenleyebilirsiniz.

YENGEÇ: (22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ) – Bu yıl Ebeveynlerin hayatında daha huzurlu bir dönem. Ailevi konuları, ebeveynlerle geçmişten gelen sorunları çözme adına daha fazla şansınız var. Aileniz genişleyebilir, evde misafir ağırlayabilirsiniz. Bebek sahibi olabilir ya da evcil hayvan alabilirsiniz. Tadilatlar, taşınmalar da gündeme gelebilir. Uzaklara yolculuk yapabilirsiniz. Mart-Nisan ayları işiniz için çok önemli tanıtımlar zamanı. Uluslararası pazarlama, reklam, sunumlar, konser gibi çalışmalar açısından olumlu bir dönem. Yılın ikinci yarısında aşk ve çocuklarınız açısından şansınız artıyor. 

ASLAN: (23 TEMMUZ – 23 AĞUSTOS) –  Bu yıl eğitimden gelen şanslarınız var. Başarılı olabilir, eğitimcilerin takdirini kazanabilirsiniz. Mahkemelerden, yakın çevrenizden destek alabilirsiniz. Basın medya bağlantılı çalışmalar, dergi, makale, kitap yayını yapmak reklam, pazarlama adına başarılı dönemler. Yaz aylarına doğru ya da sonrası taşınma getirebilir. İlişikler ve iletişim açısından keyifli bir dönem. Mahkemeler ve başkalarının kaynaklarıyla ilgili konular, para meselesi Mart-Nisan döneminde çok yoğunlaşıyor. Ummadığınız kaynak ve yerlerden gelir elde edebilirsiniz. Bu dönem tedaviler de söz konusu olabilir. 

BAŞAK: (24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)- Bu yıl finansal şanslarınız var. Emekli olabilir, maaşınız artabilir, gerek aileden gerekse ortaklı ilişkilerden fayda sağlayabilirsiniz. Eşinizin olanaklarından da faydalanmanız mümkün. Bu yıl ihtiyaçlarınızı karşılamak daha kolay olabilir. Özellikle de Şubat-Nisan dönemleri başkalarından gelen olanaklar, primler, kredi fırsatları, sigorta işlerinden avantajlar gelişebilir. Borçlarınızı ödeme fırsatları elde edebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında çok fazla yolculuk yapabilir, akrabalarınızla daha çok iletişim içinde olabilirsiniz. Çocuklarla ilgili daha fazla sorumluluk almanız gerekebilir. Ağustos sonu ve Eylül ayı sizin için önemli başlangıçlar söz konusu.

TERAZİ: (24 EYLÜL - 23 EKİM) – Bu yıl şansınızı yaratmak sizin elinizde. Eğitim ve yakınlarla ilişkiler ve sosyal etkileşimler açısından olumlu dönemler görünüyor. Karşınızda sizi harekete geçiren kişiler var. Kimi zaman onların görüşleriyle sizinki ters düşebilir. Ancak bu dönem bağlardan kopmayı da öğrenebilir, hayat düzeninizi bozmadan yenilikler yakalayabilirsiniz. Grup, dernek ve kulüpler içinde yer alabilir, arkadaşlıklar kurabilirsiniz. İlişkiler size enerji katabilir, karşınızdaki kişilerin teknolojik birikiminden faydalanabilirsiniz.

AKREP: (24 EKİM – 22 KASIM) –  Bu yıl sizin için daha çok dinlenme, yarım kalan projeleri, eğitimi tamamlama ve hazırlık döneminden söz edilebilir. Daha çok kapalı yerlerde çalışabilir, meditasyon benzeri çalışmalara yönelebilir, başkalarına hizmet edebilirsiniz. Kitap ve ya sanatsal çalışmaların projelerini hazırlayabilirsiniz. ayına kadar çalışma hayatınızı yeniden düzenleyebilir, sağlığa, giyim ve kuşama özen gösterebilirsiniz. Ayrıca geçmişten gelen bir ilişki tekrar gündeme gelebilir. Çeşitli sanatsal çalışmalar, spor faaliyetleri, yarışmalar da söz konusu. Ekim’den itibaren sizin yılınız başlıyor.

YAY: (23 KASIM - 21 ARALIK) – Bu yıl arkadaşlar, gruplar, sosyal faaliyetler, toplumsal çalışmalar açısından keyifli bir dönem. Daha çok dernek, grup faaliyetlerine katılabilir, yeni kişilerle tanışabilir, kazançlarınızı genişletebilirsiniz. Geleceğe yönelik hedeflerinize ulaşmanız daha kolay olacak. Şubat, Mart, Nisan ve Ağustos dönemleri tutulmalar doğrultusunda yakın/uzak çevrenizle etkileşimler artabilir. Yolculuklar, basın medya bağlantılı çalışmalar, iletişim, halkla ilişkiler, astroloji, ticaret, hayatınıza girebilir. 2017 sonlarına doğruysa finansal olarak daha büyük sorumluluklar gündemde.

OĞLAK: (22 ARALIK - 20 OCAK) – Bu yıl kariyerle ilgili fırsatlarınız var. İş sahibi olmak, terfi etmek, evlenmek, bebek sahibi olmak gibi olanaklarınız gelişiyor. Şartları zorlayabilir, hemen olsun diye ısrar edebilirsiniz. Çok büyük değişimler içindesiniz. Özellikle Mart-Nisan ayında gerek taşınma, tadilatlar, yerleşimler açısından gerekse aşk ve çocuk sahibi olmayla ilgili yenilikler hayatınıza girebilir. Kendinizi çok yormayın, fiziksel olarak zayıflamak için acele etmeyin. Sağlığa, kemiklere dikkat edilmeli. Temmuz ayında önemli kararlar alabilirsiniz.

KOVA: (21 OCAK - 19 ŞUBAT) – Bu yıl akademik çalışmalarınız, yurt dışı bağlantılarınız yoğunlaşmış olmalı. Seminer, fuar, sempozyum ve kurslara katılabilirsiniz. Yurt dışından gelenlerle daha fazla ilgilenebilir, kitap çalışmalarınızı yayınlayabilirsiniz. Şubat’tan itibaren daha keyifli bir dönem başlıyor. Nisan ayına kadar finansal kazançlara yönelik çalışmaları hızlandırabilirsiniz. Kova/Aslan burcundaki tutulmalar, başkalarıyla ortaklı grup çalışmaları yapmanıza fayda sağlayabilir. Kimileri için yılın ikinci yarısında daha ciddi ilişkiler hatta evlilikler de gündeme gelebilir. 

BALIK: (20 ŞUBAT - 20 MART) – Bu yıl eşinizin olanaklarından daha fazla faydalanabilirsiniz. Gerek fiziksel gerekse ruhsal tedaviler açısından da yararlı bir dönem. Kredi borçlarınız varsa daha rahat ödeyebilir, başkalarının kaynaklarından da faydalanabilirsiniz. Özellikle yetenekleriniz doğrultusunda çalışmalar Mart-Nisan döneminde yoğunlaşacak. Bu yıl sigorta, resmi dairelerle ilgili konular, vize pasaport gibi işlemler, tadilatlarla ilgili konulara daha fazla yönelebilirsiniz. Mart ayında aşk hayatınız canlanabilir, kendiniz daha iyi ifade edebilirsiniz.

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında