KHK'nın bedeli: Ankara Üniversitesi SBF'de dersler kaldırıldı, tezler ortada kaldı

Ankara Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanlığı dün gece yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Dün gece Resmi Gazete’de yayımlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle 350 akademisyen görevden alındı. 

KHK’dan en çok etkilenen üniversiteler arasında, 72 öğretim üyesinin görevden alındığı Ankara Üniversitesi bulunuyor.

Ankara Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanlığı, bugün yazılı bir açıklama yayımlayarak, 11 öğretim üyesinin görevden alındığı bölümde 30 dersin kaldırılmasına karar verildiğini açıkladı.

13 Şubat 2017 tarihinde yeni öğretim döneminin başlayacağı üniversitede lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde verilen 30 dersin kaldırıldığını belirten açıklamayı yapan anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya, “karşı karşıya bulunduğumuz tahribatın ve tasfiyenin büyüklüğünü ifade edebilmek ve öğrencilerimizi, yakınlarını, Mülkiye ve Siyasal camiasını bilgilendirmek için, anabilim dalımız başkanlığınca yapılacak değerlendirmeler şimdilik saklı kalmak üzere duyururuz” ifadelerini kullandı.

Ders verecek akademisyen kalmadığı için kaldırılan dersler arasında ‘Anayasa Hukukuna Giriş’, ‘Temel Haklar ve Özgürlükler’, ‘Türkiye’de Siyasal Hayat’, ‘Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’, ‘Modern Türkiye’nin İnşası: Türkler, Kürtler, Ermeniler’ ve ‘Siyasal Düşüncede Çağdaş Tartışmalar’ gibi dersler bulunuyor.

Öte yandan, yapılan açıklamaya göre lisansüstü düzeyde tez yönetme hakkına sahip beş anabilim dalı üyesi görevden çıkarıldığı için, yalnızca Siyaset bilimi lisansüstü programında en az 50 tez çalışması bugünden itibaren danışmansız kaldı. 

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında