Sezen Aksu'dan 100. gün mesajı: Yaşamı savunmak için sayılı son günler

23 Mayıs’tan beri tutuklu olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın, OHAL KHK’sıyla atıldıkları işlerine iade edilme talebiyle başlattıkları açlık grevi bu Cuma 100. gününe giriyor. Sezen Aksu, Gülen ve Özakça için 'yaşamı savunak için son günler' diyen bir çağrı yayımladı.

OHAL KHK’sıyla işten atılan ve işe iade edilmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 23 Mayıs'ta tutuklanmıştı. Gülmen ve Özakça'nın açlık grevinde kritik eşik geçildi, bu cuma 100. güne giriliyor. 

Müzisyen Sezen Aksu, açlık grevinin 100. günü öncesi instagram hesabından ‘yönetim kademesinde görevlendirilmiş tüm vicdan sahiplerine’ başlığıyla bir mesaj yayımladı. 100. günün 'tıbben ölümcül sürecin başlangıcı' olduğunu hatırlatan Aksu “yaşamı savunmak için sayılı son günler” dedi. 

Sincan Cezaevi’nde tutulan Gülmen ve Özakça’yın sağlık durumuyla ilgili son haber, avukatları Engin Gökoğlu’ndan gelmişti. Gülmen ve Özakça’yı cezaevinde 9 Haziran’da ziyaret eden Gökoğlu, eğitimcilerin eğitimcilerin her an kalp yetmezliği yaşayabileceğini, taleplerinin bir an önce kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Evrensel'in haberine göre Avukat Engin Gökoğlu, Nuriye Gülmen’in artık tekerlekli sandalye ile görüşe geldiğini belirterek Gülmen’in durumunun daha kritik olduğunu dile getirdi.

Gülmen’in B1 vitamini sıkıntısı çektiğini ve görüştüğü tarihte kendisine B1 vitamini verilmediğini söyleyen Gökoğlu, bu nedenle unutkanlığının arttığını ifade etti.

Gülmen’in hızla kilo kaybettiğini belirten Gökoğlu, Gülmen’in savunmasını hazırlamak için istediği kitaplara sınırlama getirildiği bilgisini de verdi.

Semih Özakça’nın şu an görüşe yürüyerek geldiğini ifade eden Gökoğlu, Gülmen kadar olmasa da Özakça’nın da kilo kaybının devam ettiğine dikkat çekti. Özakça’nın B1 vitamini sorununu çözdüklerini belirten Gökoğlu, ikisinin de durumunun kritik olduğunu söyledi.  

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında