Devrimci Karargah davasında 7 tahliye

Devrimci Karargah davasında 6. duruşma 7 Ağustos Salı günü saat 12.de Çağlayan Adliyesi’nde görülmeye başlanmıştı. 8 Agustos'ta davanın bitimiyle birlikte çıkan kararda Sosyalist Yeniden Kuruluş sözcüsü Tuncay Yılmaz ve Red dergisi yazarı Hakan Soytemiz ile birlikte, İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi Deniz Küçükbumin dahil toplam yedi kişi tahliye edildi.

Hüseyin Gümüş

Dava günü adliye önünde sabah 10.30’dan itibaren bir araya gelen çeşitli partilerden temsilciler, sivil toplum kuruluşları, dergi çevreleri davanın adaletsizliğine vurgu yaparak tahliyelerin bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini dile getirmişler ve tahliyeler konusunda umutlu olduklarını belirtmişlerdi.

Yapılan  konuşmalarda  HDK adına söz alan Kadir Akın; bu davanın 3 torba davadan bir tanesi olduğunu belirterek, bunun bir komplo davası olduğunu, derhal lağvedilmesi gerektiğini söyledi.

84 gazeteci hala tutuklu

Daha sonra, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu adına Necati Abay yaptığı konuşmada  Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’nun tespiti doğrultusunda 84 gazetecinin tutuklu olduğunu kaydetti.

Son tahliyelerle birlikte toplam 74 kişini yargılandığı Devrimci Karargah davasında tutukluluğu devam eden davalıların sayısı 12'ye inerken, tutuksuz yargılananların sayısı 62 oldu.

Davanın yedinci duruşması 5 Ekim Cuma günü saat 11.00'de başlayacak.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Devrimci Karargah