Narine’nin tanık ağabeyi Türkiye’ye giremiyor

Narine Mıkırtiçyan’ın, kendisinden gizli çekilmiş görüntülerle şantaj yapılması nedeniyle yaşamına son vermesinin ardından açılan davanın ilk duruşmasında, en önemli tanık olan ağabeyi Zhora Mıkırtiçyan, sınırdışı edilmesi nedeniyle dinlenemedi.

 

 

LİLİT GASPARYAN
lilitgasparyan@agos.com.tr

Ermenistanlı göçmen Narine Mıkırtçiyan’ın, kendisinden gizli çekilmiş görüntülerle şantaj yapılması nedeniyle yaşamına son vermesinin ardından açılan davanın ilk duruşmasında, en önemli tanık olan ağabeyi Zhora Mıkırtiçyan, sınırdışı edilmesi nedeniyle dinlenemedi. Anne Nune Mıkırtiçyan, oğlunun Türkiye’ye tekrar girebilmek için belli miktarda ceza ödemesi gerektiğini ve böyle bir imkânları olmadığını belirterek, mahkemeden geçici bir süre için Türkiye’ye giriş izni istedi.

Narine Mıkırtçiyan’ın intiharının ardından, kendisine şantaj yaparak intihara neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Barış ve Orhan Okumuş kardeşlerin yargılandığı davanın ilk duruşması 2 Ağustos Perşembe günü İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Narine Mıkırtçiyan’in annesi Nune Mıkırtiçyan da müşteki olarak katıldı. Sanıklar suçlamayı reddedip tahliyelerini talep ederken bu talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Barış Okumuş, savunmasında, “Bilgisayarı Orhan’la ortak kullanıyoruz. Bilgisayarda bulunan görüntülerden haberim yoktur. Ölen Narine’nin kardeşi olan müştekiye de herhangi bir biçimde görüntü izletmiş değilim” dedi. Narine’nin görüntülerini gizlice çekerek şantaj yaptığı iddia edilen Orhan Okumuş ise intihar hadisesinin meydana geldiği olaydan 3 gün önce Narine ile görüştüğünü ve geçmişte olan birtakım olaylardan dolayı kendisiyle evlenmeyeceğini söylediğini ifade etti. Okumuş suçlamaları kabul etmeyerek, “Narine’nin gizli görüntüleri çekmiş değilim. Kendi isteğiyle çekmiş olduğum görüntüler mevcut” sözleriyle kendisini savundu.

Çevirmen istedi

Mıkırtçiyan ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, müşteki anne Nune Mıkırtiçyan’ın kendisini ifade edecek kadar Türkçe bilmediğini ifade ederek tercüman talebinde bulundu. Avukat Bakırcıoğlu, müştekileri dinledikten sonra sanıklara soru yönelteceklerini söyledi. Mahkeme heyeti, müştekiler Nune Mıkırtiçyan ve ağabey Zhora Mıkırtiçyan’ı dinleme kararı verirken Zhora Mıkırtiçyan’ın sınırdışı edildiği belirtildi. Anne Nune Mıkırtiçyan, oğlunun Türkiye’ye tekrar girebilmek için belli miktarda ceza ödemesi gerektiğini kaydederek, “Oğlum gelebilir. Ancak bin 500 dolara yakın bir ceza ödemesi gerek. Maddi durumumuz buna müsait değil. Eğer mahkeme geçici bir süre için ülkeye girmeye izin verirse yarın da gelir” dedi. Mahkeme heyeti, Narine’nin iş arkadaşı olan tanıklar Sibel Tuna ve Aysun Yılmaz’ın dinlenmesi için duruşmayı 29 Ağustos tarihine erteledi.

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Kayapınar’ın hazırladığı iddianamede Orhan Okumuş’a, Narine’nin intihar etmesine neden olmak; kardeşi Barış Okumuş’a, Narine’ye şantaj yapmak, gene Orhan Okumuş’a, bu suça iştirak etmek suçları yöneltiliyor.

Kategoriler

Güncel Türkiye