Kilise çağın 200 yıl gerisinde

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Katolik dünyasının önde gelen kardinallerinden Eski Milano Başepiskoposu Carlo Maria Martini’nin ortaya çıkan son mülakatı Hristiyanlar arasında yankı uyandırdı. Kardinalin “gider ayak” Katolik Kilisesi’ne yaptığı ağır eleştiriler arasında kilisenin çağın 200 yıl gerisinde kaldığı ifadesi yer alıyor.

Corriere della Sera gazetesinde yayımlanan ve ölümünden bir süre önce verdiği mülakatında Martini, ‘Hristiyan Kilisesi’nin 200 yıl geride kaldığını’ belirtiyor.

Martini mülakatta, kilise bürokrasisinin giderek hantallaştığını, kiliselerin büyük boş yerler haline geldiğini belirterek, din adamlarının ve ayinlerin büyük bir şatafat içinde olmasını eleştiriyor.

Görevinden 2002 yılında gördüğü Parkinson tedavisi nedeniyle ayrılan Kardinal Martini, Papa John Paul ve Papa 16’ıncı Benedict’in görüşlerine büyük değer verdiği halk tarafından sevilen biri olarak tanınıyordu.

Naaşının bulunduğu Milano Katedrali’ni her gün 6 bin kişi ziyaret ederken, Martini’nin cenaze töreni ise bugün düzenlenecek.

Törene Papa’nın katılıp katılmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Kategoriler

Güncel Dünya