Dünya genelinde vaka sayısı 1 milyon 250 bini geçti

Dünya genelindeki koronavirüs vaka sayısı 1 milyonu geçti; hayatını kaybedenlerin sayısı 68,400'ü aştı. Türkiye virüsün en çok görüldüğü 9. ülke konumunda.

Tüm dünyada görülen koronavirüs vaka sayısı 1,250,000'i geçerken, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 68,400'ü aştı. 
ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin koronavirüsün en fazla görüldüğü bölgelerde koronavirüs krizinde "dengelenme" umudunu dile getirdi ancak üst düzey tıbbi danışmanlarının bazıları daha temkinli bir yaklaşım benimsedi.

Reuters hesaplamasına göre, ABD'de 336,000'den fazla kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı ve koronavirüs nedeniyle 9,500'den fazla kişi öldü.

Yetkililer, Pazar günü Kanada'daki ölümlerin %20'den biraz fazla artışla 258'e yükseldiğini açıklarken, Ottawa silahlı kuvvetlerdeki yedeklere tam zamanlı iş teklif etti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen semptomlarının devam etmesi nedeniyle dün test yapılması için hastaneye kaldırıldı.

Fransa Sağlık bakanlığı son 24 saat içinde günlük ölüm oranının düştüğünü açıkladı. Veriler, önceki 24 saatte 441 ile karşılaştırıldığında hastanelerde 357 kişinin öldüğünü ve toplam ölü sayısının 5,889'a yükseldiğini gösterdi. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Fransa'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan beri olan en büyük ekonomik daralmasını bu yıl yaşayabileceğini açıkladı. 

İtalya sağlık bakanı, önlem paketi kapsamında daha geniş kapsamlı testler ve güçlendirilmiş sağlık hizmetleri planlarını ana hatlarıyla belirledi.

Salgından en kötü etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'da neredeyse tamamen tecrit uygulamalarında dördüncü haftaya girilirken, İspanya'daki yeni enfeksiyon ve ölümlerin oranı tekrar yavaşladı.

Çin'de dün biri yurt dışından gelen olmak üzere 39 yeni vaka bildirildi. Ulusal Sağlık Komisyonu, bir önceki gün 47'ye kıyasla Pazar gününün sonuna kadar 78 yeni asemptomatik vakanın tespit edildiğini açıkladı.

Güney Kore, 29 Şubat'ta koronavirüs vakalarının zirve yapmasından bu yana ilk defa 50'den az yeni vaka bildirdi. Güney Kore'de 47 yeni vaka bildirildi ve böylece vaka sayısı 10,284'e çıktı. Ölü sayısı üç artışla 186'ya yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianush Jahanpur İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 3,739'a yükseldiğini söyledi.  Jahanpur devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, toplam vaka sayısının ise 60,500'e yükseldiğini açıkladı. 

Türkiye'de koronavirüs salgınında hafta sonu 149 kişi hayatını yitirirken toplam hayatını kaybedenlerin sayısı sayısı 574'e yükseldi. Son iki günde vaka sayısı 6,000'in üzerinde artışla 27,069'a çıkarken, Türkiye dünyada koronavirüsün en çok görüldüğü 9. ülke haline geldi. (Reuters)

Kategoriler

Güncel