Krize karşı Madrid ayakta

İspanya’nın başkenti Madrid’de ekonomik krizi protesto gösterisi düzenlendi. Protestocular ile polis arasında çatışma çıkıtı. Çok sayıda kişi yaralandı. Kızgın kalabalık polisle çatıştı. Olaylarda çok sayıda polis ve gösterici yaralandı.

Hükümetin uyguladığı tasarruf tedbirlerini protesto eden binlerce kişi, ‘Meclisi İşgal Et’ eylemi adı altında parlamentoya yürüdü. Üç ayrı koldan meclis binasına yürüyen eylemciler, cadde girişinde kurulan güvenlik barikatlarını aşmaya çalışınca polis müdahale etti. Güvenlik güçleri çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Ekonomik krizin etkisi ile 2011 yılında kurulan ve kendilerini ‘öfkeliler’ olarak adlandıran hareketin üyelerinin çağrısı ile düzenlenen eyleme, sivil toplum örgütleri de destek verdi. Öğleden sonra başlayan gösteri gece boyunca sürdü. Göstericiler ile polis arasındaki olaylar Madrid’in merkezindeki sokak aralarında ve meydanlarda da devam etti.

Benzer eylemler İspanya’nın diğer kentlerinde de yaşanırken halk, hükümetin aldığı ağır tasarruf tedbirlerini uygulamadan kaldırmasını istiyor.

Kategoriler

Güncel Dünya Gündem

Etiketler

Portesto