Ermenistan-İran arasında enerji anlaşması

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan resmi bir ziyaret için İran'daydı. İki ülke arasında enerji alanında anlaşmalar imzalandı.

İran merkezli Mehrnews haber ajansının bildirdiiğine göre çalışma ziyareti için Tahran’da bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan ve İran’ın, elektrik ve gaz anlaşmasının uzatılmasına ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladığını açıkladı.

Paşinyan “Sayın Cumhurbaşkanı Reisi’ye Soçi’deki üçlü toplantı hakkında bilgi verdim ve İran Cumhurbaşkanı’nın bölgede kalıcı barış ve güvenliğin tesisi konusundaki görüşlerine katılıyorum.” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi de, Ermenistan Başbakanı'nın İran ziyaretinin her iki ülkenin gelişimi için  bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Komşuluk politikasının İran hükümetinin üzerinde durduğu stratejilerden biri olduğunu belirten İbrahim Reisi "Hedefimiz ticaret hacmini üç milyar dolara çıkarmak, ki bu her iki ülkenin de iradesi varsa elde edilebilir." dedi.

Bölgesel sorunların bölgesel kuruluşlar tarafından çözülmesi gerektiğinin altını çizen Reisi, "Bölgeye herhangi bir dış müdahale, sorunları çözmek yerine sorun yaratacaktır." sözlerine ekledi.

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan