Şapgir'de 6. hafta

Her şapat [cumartesi] ve giragi [pazar] okurlarla buluşan şapgir 6. haftasında, Türkiye’den Ermenistan’a, Avrupa Birliği’nden Orta Doğu’ya, Mardin’e uzanan geniş bir yelpazeyle sizleri bekliyor. Siz de şapgir’e destek vermek, yazılarınızı bizle paylaşmak isterseniz, agos.sapgir@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. Twitter’da da @AgosSapgir hesabından yazıları takip edebilir, yorumlarınızı bize iletebilirsiniz.

çünkü biz çok alelade insanlarızdır

Boşnak bakkal Ali Sadık'ın, hastalığı yüzünden bu güzel dünyayı bırakacak olmasına bakmadan Saddam'la birlikte nasıl direndiğini anlatan Mahir Ünsal Eriş, bundan böyle iki haftada bir öyküleriyle şapgir’de olacak.

1989 Berlin doğumlu bir Avrupalının gözünden Nobel’li Avrupa Birliği

Levent Özata, bu hafta Avrupa Birliği'nin bir portresini çiziyor şapgir'e, ama bir başkasının gözüyle. Avrupa Birliği'nin aldığı Nobel Barış Ödülü'yle barışı ve aslında yaratılan 'barış' algısını sorguluyor.

 

“Yaşşa Marko”

Sevag BeşiktaşlıyanABD’deki Osmanlı eğlence hayatının Aşil Pulos’la birlikte en büyük yıldızı olan Melkon Alemşeryan’ı, nam-ı diğer Marko Melkon’u anlatıyor.

Geçilemeyen sınırlar konuşulamayan insanlar: Ülkelerarası araştırma yapmak (1)

Doktora araştırmasını Türkiye ve Ermenistan üzerine yapan Salim Aykut Öztürk, yaşadıklarını, edindiği deneyimleri bir yazı dizisiyle şapgir'le paylaşacak.

Şarkılarını tazı gibi yarıştırmayan adam

Can Öktemer, hayatı ikilemleriyle, zaaflarıyla, hissiyatlarıyla yaşayan kentli, yalnız ve yaşanan bu zorlu hayat diliminde âşık olmaya çalışan bir kesimi derinden etkileyen Bülent Ortaçgil’i yazdı.

Bienalin Mardin hali ya da kıraathane ahalisi dönüp duran video enstalasyondan sıkılınca

Figen IşıkerMardin Bienali izlenimlerini aktarırken bir yandan da Mardinlilerin bienalle, sanatçıların ise Mardin'deki gündelik hayatla imtihanlarını anlatıyor. 

 

En iyi Ortadoğu blogları

Ortadoğu’ya ilgi duyanlar ve günlük bilgi akışı isteyenler için Al Monitor’un hazırladığı, İngilizce yazılan “en iyi 35 Ortadoğu blogu” listesinden Ortadoğu siyasetini takip etmek için mutlaka bakılması gerekenleri derledik.

Galeri için tıklayın

Ceylan Ertem yine şaşırtıcı ve derin


Sertan Şentürk
'ün, Ceylan Ertem'in, basit ve özenli, elektronik ve/veya saykodelik öğelerin harmanından meydana gelen 'Ütopyalar Güzeldir' adlı son albümünü değerlendirdi.

 

Bitkiler bizden akıllı mı?

Nuh’un gemisinde her canlı türünden bir çift olması gerekiyordu. Ancak eksik olan sadece bitkilerdi. Arek Kendirli'nin yazısını okuduktan sonra, bitkilerin zekâsını yabana atamayacaksınız.

Geleceğe kısa bir seyahat: Hiperimparatorluktan hiperçatışmaya, oradan hiperdemokrasiye

Servan AltıkanatCezayir asıllı ekonomist Jacques Attali'nin deneyiminden yola çıkarak gelecek elli yılın senaryolarını değerlendirdi.

 

Seçim sonrası Gürcistan: Barış hayali gerçek mi oluyor?

Rachel Clogg'un openDemocracy'de yayımlanan yazısı, Gürcistan'da gerçekleşen seçimlerin ardından iktidarın değişimini ele alıyor. Bu seçim, ilk barışçıl değişim olarak Gürcistan tarihine geçebilir.

 

Dünya'dan Foto Haberler

Dünyanın farklı bölgelerine doğru bir haber gezisi


 

 

Şapgir arşivi;

13.10.2012

 

 


 

 

06.10.2012
29.09.2012
22.09.2012
15.09.2012
 

 

 

Kategoriler

Şapgir