Lübnan’da göstericiler başbakanın ofisini basmaya çalıştı

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta geçtiğimiz günlerde bombalı saldırı sonucu ölen İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Vissam el Hassan için bugün binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi. Tören sonrası kalabalık bir gösterici grubu başbakanın ofisini basmaya çalıştı. Göstericiler Lübnan hükümetinin Suriye yönetimine çok yakın olduğunu savunuyor ve Hassan’ın ölümünden de Suriye’yi sorumlu tutuyor.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta geçtiğimiz günlerde bombalı saldırı sonucu ölen İç Güvenlik Kuvvetleri İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Vissam el Hassan için bugün cenaze töreni düzenlendi. Törene binlerce kişi katılırken, Hassan ve korumasının bayraklara sarılı tabutları Beyrut’un merkezinde askerler tarafından törenle taşındı.

General Vissam el Hassan ve korumasının cenazesi defin için getirilirken, Şehitler Meydanı’ndan askerler de yoğun güvenlik önlemi aldı. Defin öncesi ise hükümet görevlileri, Hassan’ın eşi Anna, iki oğlu Macd ve Mazen, anne ve babasının da katıldığı bir tören yapıldı. Hassan, Lübnan’ın suikast sonucu öldürülen eski Başbakanı Refik el Hariri’nin yanına defnedildi.

Öte yandan tören sonrası kalabalık bir gösterici grubu başbakanın ofisini basmaya çalıştı. Askerler göstericilere havaya ağır makineli silahlar ve tüfeklerden havaya ateş açarak ve göz yaşartıcı gaz kullanarak karşılık verdi. Birkaç yüz gösterici başbakanlık binasının 50 metre yakınına kadar gelirken, binlercesi de onları takip etti.

Ancak askerlerin ağır makineli silahlar ve tüfeklerden havaya ateş açarak ve göz yaşartıcı gaz kullanarak karşılık vermesi göstericileri geri çekilmeye zorladı. Göstericiler Lübnan hükümetinin Suriye yönetimine çok yakın olduğunu savunuyor ve Hassan’ın ölümünde de Suriye’yi sorumlu tutuyor.

Bu arada eski Lübnan Başbakanı Fuad Saniora göstericilere seslenerek şiddet olaylarına yol vermemelerini istedi. Saniora, televizyondan yaptığı çağrıda, “Şiddete başvurmak kabul edilemez ve bizim temsil ettiğimiz imajı yansıtmıyor” dedi.

 

Kategoriler

Güncel Dünya