Açlık grevlerine destek eylemi

Türkiyeli Ermenilerden oluşan bir grup açlık grevlerine destek verdi. Agos gazetesi önünde toplanan grup, Türkçe ve Ermenice açıklama yaparken, artık bir kişinin bile ölmesini istemediklerini belirtirken ve ülkedeki 'bir bebekten katil yaratan karanlığın' daha fazla can almamasını temenni etti.

Dün akşam saatlerinde Agos gazetesi önünde bir araya gelen Türkiyeli Ermenilerden oluşan bir grup, cezaevlerinde 59 gündür devam eden açlık grevlerine destek verdi.  Eylemde Sasun Estukyan Ermenice, Filor Uluk Benli ise Türkçe açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, anadilde savunmanın en temel insan haklarından biri olduğuna dikkat çekilerek savunma hakkını elde edebilmek için açlık grevinde olanlarla dayanışma içinde oldukları vurgulandı.

Açlık grevleriyle ilgili yapılan eylemlere ilişkin polis müdahalesinin de eleştirildiği açıklamada “Tüm bunlara karşı biz barıştan ve kardeşlikten yana olan insanlar, olanca sesimizle haykırmaya devam ediyoruz: Biz artık bir kişinin dahi ölmesini istemiyoruz. Ülkedeki 'bebekten katil yaratan karanlığın' daha fazla can almasını istemiyoruz. Geri dönülmez bir şekilde yeni ölümler yaklaşırken bizler, açlık grevinde olan tutsakların taleplerinin karşılanmasını ve artık ülkede ölümlerin değil barışın, kardeşliğin egemen olmasını istiyoruz”  denildi. 

Kategoriler

Güncel Gündem