Yeniçeri: ‘Ankara’daki okulda Ermeni Soykırımı anlatılıyor’

Ankara’da Türkiyeli çocukların da eğitim gördüğü Fransız Okulu’nda okutulan ders kitaplarında, Ermeni Soykırımı’nın anlatıldığı öne sürüldü. Okulda 1915’in anlatıldığına dair kitap ve müfredatın belgelerinin elinde olduğunu iddia eden MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, konuyu soru önergesi olarak TBMM’de gündeme getirdi.

Star gazetesinden Nevin Bilgin’in haberine göre,  Ankara İncek’te, ‘Lycee Francais Charles de Gaulle’ adlı okuldaki ders kitabında ‘Ermeni Soykırımı (1915-1916)’ başlıklı bölümde çocuklara soykırımın anlatıldığı belirtildi.

Kitaptaki bölümde şöyle deniliyor: “Jön Türkler hükümeti, Ermeni İmparatorluğu’nu yok etmeye karar verdi. Yaklaşık 1 milyon Ermeni’nin ölmesine sebep olan 20. yüzyılın ilk soykırımı bu şekilde başladı. Ermeniler çatışmanın arifesinde yaklaşık 2 milyondu. 1915’in başlarında İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin birçok yöneticisi, soykırımı örgütlemeyi hedefleyen gizli bir toplantıya katılıyorlardı.”

Habere göre, kitapta, Hagop Tchokgarian adlı çocuğun ailesinin kurşuna dizildiğine ilişkin açıklamalarına da yer veriliyor. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis’te konuyla ilgili soru önergesi verdi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e soru önergesi veren Yeniçeri, “Bu okul mevzuatını kim onayladı? Kitaptaki bu bölümden haberiniz var mı? Varsa bu konuda hangi işlemi yaptınız?” diye sordu.

Kategoriler

Güncel Gündem