Saroyan Ülkesi'ne Gümüş Kayısı

Bu yıl onuncu yaşını kutlayan Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. Yönetmenliğini Lusin Dink’in yaptığı ‘Saroyan Ülkesi’ (Saroyanland) festivalin Ermeni Panoraması bölümünde Gümüş Kayısı ödülünü kazandı.

Uluslararası Yarışma bölümünde Altın Kayısı’yı  ‘Circles’ filmiyle Sırbistanlı  Srđan Golubovic,  Gümüş Kayısı’yı ‘Parviz’ filmiyle İranlı  Majid Barzegar, Jüri Özel Ödülü’nü ise ‘Araf’ filmiyle Türkiye’den Yeşimustaoğlu aldı.


Uluslararası yarışmanın jüri başkanlığını, bu yıl, Oscar dahil pek çok ödülün sahibi olan usta Macar yönetmen István Szabó üstlendi. Uluslararası yarışma jürisinde, Rus eleştirmen Andrei Plavkhov, Estonyalı yapımcı Tiina Lokk, İtalyan eleştirmen Jay Weissberg ve Fransa’da yaşayan Ermeni yönetmen Serge Avedikian da yer aldı. Uluslararası yarışmaya, iki Ermeni filminin yanı sıra, Avrupa, İran ve Güney Kore’den toplam 13 film katıldı.

Lusin Dink’in ilk uzun metrajlı filmi olan ‘Saroyan Ülkesi’nin (Saroyanland) ödül aldığı Ermeni Panoroması bölümünde kurmaca, belgesel ve kısa film dallarında, çeşitli ülkelerden toplam 24 film yarıştı.  Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali’nin bu yılki onur konuğu ise Charles Aznavour’du