Dumanlı dumanlı oy bizim eller...

Türkiye’de iyi müzik yapıyor dediğimiz, birçoklarının gözü kapalı kefil olacağı rock grubu Duman yeni albümleri ‘DarmaDuman’i yayımladı. Derkenar için play tuşuna bastım.

BAWER ÇAKIR
bawerinadresi@gmail.com

Türkiye’de iyi müzik yapıyor dediğimiz, birçoklarının gözü kapalı kefil olacağı rock grubu Duman yeni albümleri ‘DarmaDuman’i yayımladı. Derkenar için play tuşuna bastım.

Seviyorsan

Klasik Duman soundu: Distorşınlı gitarlar, yayık vokaller... Daha iyi bir açılış şarkısı olabilirmiş. Grup bunu neden seçmiş anlamak güç.

Eyvallah

Gezi Direnişi sırasında ortamlara düşmüş, dillere marş olmuştu. Sözleri falan amenna lâkin enerjisini pek de sevmemiş biri olarak buraya güzel sözler ekleyemeyeceğim. Grubun ‘bu şarkıyı Gezi’den önce yazmıştık’ açıklamasıyla birlikte sempati kırıntımı da kaybetmiştim zaten.

Deli

Girişi başımı ağrıttı ancak sonra biraz sakinleyince ritmi yakaladı sanki. Eh işte...

Yürek

Albümden ilk video bu şarkıya geliyormuş. İyi bir seçim. 9/8’lik oynak havası ile insanları yakalayayacağı kesin.
 

Köpekler

Sivas Katliamı ve Hrant Dink cinayeti... Faili meçhullere dair... Başımı ağrıtması bir yana katillere köpek dediği için ofsayta düşmüş şarkı.

Âkibet

“ateşlerde yandım söndürme beni

gecelerde taştım tanımam seni

derinlere daldım öldürsen beni

dönemem geri...”

Nihayet kanımın ısındığı bir şarkı! Rakı masasında efkârlanınca patlatılacak türden.

Saldır

Cayır cayır gitarlar, çığlık çığlık vokal, rock n’ roll davullar.Punk iyidir.

Kolay Değildir

Seattle soundu, Anadolu ruhu. Yani, işte... Kolay değil gerçekten.

Gönül İster

Orijinal bir şey aradım bulamadım. Duman’ın buna benzer o kadar çok şarkısı var ki... Yenisine ne gerek varmış anlamak zor.

Gözleri Bağlı

Kaan Tangöze’nin sesinin başrolde olduğu şarkının mesaj kaygısı var sanırım ama işte Eyvallah sonrası bu konuda gruba güven sorunu yaşıyorum. Şarkı albümün iyilerinden.

Öyle Dertli

Aradığınız orijinaliteye ulaşılamıyor. Lûtfen daha sonra tekrar deneyiniz.

Melankoli

Nilüfer’in Melankoli’sini tercih eder, arz ederim.

Sınana Sınana

Albümün tartışmasiz en iyi şarkısı benim için. Ve bu şarkıya gelene kadar 12 tane şarkı dinlemek zorunda kaldım. Bardağın dolu tarafına bakıyor, bir şarkıyı gerçekten içime sinerek sevdiğim için mutluluğumu belirtmek istiyorum.

‘DarmaDuman’ ne yazık ki benim beklentilerimin (sen kimsin dediğinizi duyar gibiyim) altında kaldı ama sevenleri yine sevecek, şarkıları dillere dolanacaktır. Kendini tekrar eden gruplar yerine yeni şeyler denemeyi seven grupların arkalarında bıraktığı ekmek parçalarını takip etmeyi tercih ediyorum. Albümün gideri var ama Duman daha iyisini yapabilecek bir grup. Ve bence bizler de bunu hak ediyoruz.

Kategoriler

Derkenar