Ermenice konuşmamak için bahane kalmadı

Ermenice dilinin öğretilmesi ve dilin korunması için teknolojinin ilerlemesi ile birlikte yeni yöntemler geliştirilerek devam ediliyor. Geçtiğimiz yıl açılan avedikyan.com sitesi online sözlük işlevini görerek önemli bir boşluğu doldurdu.

MELİS SOLAKOĞLU

Ermenice dilinin öğretilmesi ve dilin korunması  için teknolojinin ilerlemesi ile birlikte yeni yöntemler geliştirilerek devam ediliyor. Geçtiğimiz yıl açılan avedikyan.com sitesi online sözlük işlevini görerek önemli bir boşluğu doldurdu. Bu tür çalışmalar olmasaydı Ermenice kaybolmaya yüz tutan diller arasına girerdi. Bu tür projeler bir yandan Ermenice bilen ve dillerini unutmamak isteyen yetişkinler için çok yararlı olurken, bit yandan da Ermenice öğrenmekte olan öğrenciler için oldukça cezbedici.  Batı Ermenicesi, İngilizce ve Türkçe dillerinde çağın ihtiyacı internet sözlüğü, bu kez mobil uygulamalara geldi. Avedikyan sözlüğünün Android ve iOS versiyonları Aplication Store’da ve Google Play’de yerini alırken, ücretsiz olarak indirilebilen uygulamayla şimdilik sitedeki zenginleştirilmiş içeriğe erişilememesine rağmen sözlük olarak tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Son derece kolay kullanımlı bir ara yüzle karşımıza çıkan sözlük, aradığımız kelimelerin anlamlarını hızlıca bulmamızı sağlıyor.

İnsanları Ermeniceye yakın tutmak adına sürekli içeriklerini geliştirdiklerini kaydeden Sezar Avedikyan, Facebook ve Twitter’da Avedikyan Dictionary sayfalarından her gün bir Ermenice kelimeyi anlamlarıyla beraber yayınlayarak takipçilerinin kelime hazinelerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirtiyor. Bu sayfalar aracılığıyla değişik konularda bilgilendirici gönderiler de yapmayı planlayan Avedikyan, avedikyan.com sayfasında sözlüğe Fransızcayı da eklemek, kelimeleri seslendirmek ve yeni öğrenenler için pratik cümle kalıplarından oluşan bir bölüm oluşturmanın ileriye dönük planları arasında olduğunu belirtti. 

Kategoriler

Güncel Azınlıklar