Emniyet'te ikinci operasyon dalgası

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin 22 Temmuz'da Emniyet'te gerçekleştirdiği 'casusluk' operasyonunun ikinci dalgası bu sabah başladı. 14 ilde yapılan operasyonda 33 emniyet mensunun gözaltına alındığı bildirildi.

Fotoğraf: AA

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin 22 Temmuz'da Emniyet'te gerçekleştirdiği 'casusluk' operasyonunun ikinci dalgası bu sabah başladı.

İstanbul, Van, Hakkari, Mardin, Ankara , Batman, Diyarbakır , Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde yapılan operasyonda 33 kişi gözaltına alındı.

'Yasa dışı dinleme' iddialarıyla ilgili olarak toplam 33 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. İstanbul'da Seyrantepe polis lojmanlarına baskın düzenlenirken gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi.

İki haftaki önceki operasyonda gözaltına alınan 115 şüpheli emniyet mensubundan, aralarında İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de bulunduğu 31 şüpheli tutuklu yargılanmak üzere Metris Cezaevi’ne sevk edilmişti.

Operasyon talimatını veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan ve bakanlar ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı'nın dinlendiğinin tespit edildiğini, 'Selam-Tevhid adlı örgüt adıyla soruşturma yapan ancak amaçlarının casusluk olduğu tespit edilen' emniyet görevlilerin gözaltına alındığını belirtmişti.

Operasyonların 17 ve 25 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten polislere yönelik olduğu söyleniyor. (GK)

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem