The Cut Aralık’ta vizyonda

'Filmekimi' programından çekilen 'The Cut' filminin, Türkiye’de aralık ayında vizyona gireceğinin sinyaleri verildi.

'The Cut''ın dünya prömiyeri 71. Venedik Film Festivali'nde gerçekleşmişti.

Fatih Akın’ın Ermeni Soykırımı’nı anlattığı, son filmi ‘The Cut’ın Türkiye’de gösterime girip giremeyeceğiyle ilgili tartışmalar bir süredir gündemdeydi. Filmin, Venedik Film Festivali’ndeki dünya galasının hemen ardından aldığımız haberler ise sinemaseverleri bir nebze rahatlatmıştı. İzleyiciler, filme, Türkiye’den vize çıkmama ihtimalinde, ‘The Cut’ı İKSV’nin düzenlediği film festivali Filmekimi kapsamında izleyebileceklerdi.

12 Eylül Cuma günü, Fatih Akın’ın Twitter hesabından yapılan açıklamayla sular yine bulansa da, filmin Türkiye’deki haberler iyi gibi görünüyor. Akın, Twitter’dan “ ‘The Cut’ Filmekimi’nde gösterilmeyecek. Türkiye’den henüz gösterim tarihiyle ilgili bir onay alınmadı” yazmıştı. Bugün ise İKSV’den şöyle bir açıklama geldi: “Fatih Akın'ın ‘The Cut’ adlı filminin yapımcısı Anka Film, filmin vizyona girme tarihini gerekçe göstererek filmi Filmekimi programından geri çekmiştir. Film, bu nedenle Filmekimi programında gösterilemeyecektir.”

‘The Cut’ın yapımcılarından Ali Akdeniz yaptığı açıklamada, filmin Türkiye aralık ayında gösterime gireceğinin planlandığını belirtti: “Fatih Akın'in 17 Ekim'de vizyona girmesi planlanan ‘The Cut’ filminin prömiyeri 11-17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Filmekimi'nde yapılacaktı. ‘The Cut’ filminin vizyon tarihinin Aralık ayına ertelenmesi sebebiyle filmin prömiyeri ile vizyon tarihi arasında yaklaşık 2 aylık bir süre olmasından dolayı, dağıtımcı şirket ile birlikte filmin Filmekimi'ndeki gösterimini iptal etme kararı aldık. Tüm Filmekimi izleyici ve ekibinden özür dileriz. Aralık ayında görüşmek üzere.” (LS)

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema