HDP'den Davutoğlu'na: Buyurgan, itici, sürece hizmet etmeyen dil

Başbakan Davutoğlu'nun 'HDP parti gibi davranırsa muhattaplığımız devam eder' açıklamasına HDP'den cevap geldi: 'HDP'nin bu kulvarda siyaset yapan bütün kurumlarımızın neye benzediğini, neye benzeyeceğini belirlemek kimsenin haddi ve hakkı değildir. Bunu sayın Davutoğlu'na aynen böyle iade ediyoruz.'

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM'deki HDP Grubu'nda basın toplantısı düzenledi. Başbakan Davutoğlu'nun 'HDP Türkiye'de anayasal kanunlar çerçevesinde davranmaya devam ederse görüşmelerimiz devam eder.' açıklamasına yanıt veren İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 'HDP'nin bu kulvarda siyaset yapan bütün kurumlarımızın neye benzediğini, neye benzeyeceğini belirlemek kimsenin haddi ve hakkı değildir. Bunu sayın Davutoğlu'na aynen böyle iade ediyoruz' dedi.

HDP adına İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder konuştu. Önder, 'İmralı heyeti olarak uzunca bir zamandır çok büyük zaruretler olmadıkça sürece gösterdiğimiz özen çerçevesinde günlük tartışmalara müdahil olmadık. Fakat özellikle Kobani direnişinden bu yana hükümet ve hükümete bağlı çevreler tarafından adeta bir kampanyaya bir siyasi linç kampanyasına dönüştürülen algı operasyonları karşısında sürecin bir de bizim durduğumuz taraftan değerlendirmesini yapmak farz oldu' dedi.

'Had bildirme sevdası yeni değil'

Önder, 'Şimdi sayın Davutoğlu bugün yaptığı bir açıklamada 'HDP bir parti gibi davranırsa muhattaplığımız devam eder' diye çok üsten çok buyurgan, çok itici, sürece hizmet etmeyen, barışı öncelemeyen bir dille,mecbur bırakma diliyle partimiz üzerinden bir ahkam kesmiş. Bu dili ve buna benzeyen yaklaşımların hepsini reddediyoruz. HDP'nin bu kulvarda siyaset yapan bütün kurumlarımızın neye benzediğini, neye benzeyeceğini belirlemek kimsenin haddi ve hakkı değildir. Bunu sayın Davutoğlu'na aynen böyle iade ediyoruz. Bu çizgiye had bildirme sevdası yeni bir sevda değil. Bu hevese kapılan ilk kişi de başbakan değil. Bu sevdaya düşen, bu kostümü giyip salınmak isteyen çok yönetici gördük. Çok egemen gördük ki hepsi siyaset tarihimizin unutulmuş hafızasında siyaseten yok hükmünde bir akıbetle karşılaşmıştır. Onun için dil bu değildir.”

''Temaslar HDP'yle değil, halkla olacak ''

Ahmet Davutoğlu, bugün Afyonkarahisar ziyareti sırasında gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını cevaplamıştı. HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın, “asayiş olayları nedeniyle hükümet tarafından askıya alındığı belirtilen çözüm sürecinin tekrar rayına oturtulması ve diyalog kanallarının açılması için hükümete çağrı yapacaklarına” yönelik açıklaması  hatırlatılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle demişti: 'Çözüm süreci her şeyden önce halkımızın sahiplendiği bir süreç. Temaslarımız devam ediyor. Bu temaslar sadece HDP ile değil, halkın bütünüyle olacak. HDP Türkiye'de anayasal kanunlar çerçevesinde davranmaya devam ederse görüşmelerimiz devam eder. Ama kamu düzenini bozmaya yönelik eylemler içersinde olmamaları gerekiyor. Şiddet, terör, izinsiz eylem, can ve mal kaybına yol açacak tutumların dışında olmaları ve bunlara karşı tavır almaları durumunda muhatap oluruz. ''

Kategoriler

Güncel Gündem