Karabağ'da gerilim: Azerbaycan, Ermenistan'a ait savaş helikopterini düşürdü

Azerbaycan hava savunma güçleri Karabağ ordusuna ait savaş helikopterini 'sınır ihlali' gerekçesiyle düşürdü. Helikopterin içindeki iç kişi hayatını kaybetti. Ermenistan Savunma Bakanlığı, düşürme eylemini 'eşi görülmemeiş bir provokasyon' olarak değerlendirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında uçan Karabağ ordusuna ait Mi-24 savaş helikopterinin, sınır ihlali gerekçesiyle vurulduğu bildirildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Artsrun Hovhannisyan ise yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın sınır ihlali gerekçesinin asılsız olduğunu, helikopterin silahsız olduğunu belirtti. “Azerbaycan güçleri helikopter düştükten sonra da atışa devam etmiştir, düşen helikopterin pilotlara ulaşmamız bu ateş nedeniyle engellenmiştir” ifadelerini kullanan sözcü, düşürme eylemini eşi görülmemiş bir provokasyon’ olarak değerlendirdi.

Helikopterde üç kişinin öldüğü ise teyit edildi. 

Helikopterin Azerbaycan silahlı güçleri tarafından Ağdam bölgesinin Kengerli köyü yakınlarında vurularak, iki ülke mevzileri arasına düşürüldüğü kaydedildi. (GK)

Kategoriler

Güncel Ermenistan