Kilise kundaklamasında şüpheli ortada yok

Kadıköy Uluslararası Topluluğu Kilisesi’nin bulunduğu binada 7 Aralık’ta çıkan yangınla ilgili sır halen çözülemedi. Kundaklamaya dair delil olsa da itfaiye raporunda ‘yangının Noel ağacından çıktığı’ söylendi; Emniyet’ten yapılan ‘şüpheli yakalandı’ açıklamasının ise gerçek olmadığı ortaya çıktı. Aynı kilise binasına Pazartesi akşamı (15 Aralık), kundaklama şüphelisinin eşkaline benzer birinin girmesi ise tedirginlik yarattı.

Kadıköy’de KKBD (Kutsal Kitap Bilgilendirme Derneği) ve KUT’un (Kadıköy Uluslararası Kilise) bulunduğu binada 7 Aralık Pazar gecesi çıkan yangında binlerce kutsal kitap ve CD zarar görmüştü. 

‘Noel ağacının kısa devre yapması’ sonucu çıktığı iddia edilen yangının, zannedildiği kadar tesadüfi olmadığı ortaya çıktı. Kilise ve dernek yetkililerinin elinde bulunan kamera kayıtlarına göre, yangının çıktığı gece kimliği belirsiz bir kişi kapıyı zorlayarak içeri girdi ve kısa bir süre sonra yangın çıktı. Yetkililer, kamera kayıtlarında şüphelinin eşkalinin görülebildiğini belirtiyor. 

Kundaklamayla ilgili herhangi bir şüpheli hakkında idari işlem yapılmış değil. Emniyet ise, kilise ve dernek yetkililerinin şikayetine ve ellerindeki delillere rağmen ‘yeterli delil olmadığı’ gerekçesiyle soruşturma dosyasını kapattı. 

Kilise tedirgin

Öte yandan, kamera kayıtlarında yer alan şüpheliye benzer bir şaksın dün akşam saatlerinde binaya tekrar girmeye çalıştığı belirtiliyor. Apartman sakinlerinin kendisini fark etmesi nedeniyle kaçan şüpheli şu anda polis tarafından aranıyor.

Suç duyurusu

Kutsal Kitap Bilgilendirme Derneği ve Kadıköy Uluslararası Topluluğu Kilisesi ise avukatları aracılığıyla Savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Kundaklama sonra Protestan Kiliseler Derneği bir basın açıklaması yayımlayarak, saldırının Noel yaklaşırken yapılmasının tesadüf olmadığını belirtmişti.

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında

1987 İstanbul doğumlu. Agos web sitesinin editörü; insan hakları, ifade özgürlüğü, çevre hareketleri, güncel politika ve yaşam haberleri yapıyor.