MESROB MUTAFYAN

TOPLUM Patrik Mutafyan son yolculuğuna uğurlandı

8 Mart Cuma günü hayatını kaybeden Türkiye Ermenileri 84. Patriği Mesrob Mutafyan için Kumkapı Ana Kilise'de cenaze töreni düzenlendi. Mutafyan törenin ardından Şişli Ermeni Mezarlığı'na defnedildi.
TOPLUM 1998 seçimlerinde neler olmuştu?

Ermeni toplumunda patrik seçimi tartışmaları sürerken, seçimle başa gelen son patrik Mesrob Mutafyan’ı göreve getiren 1998 patriklik seçimlerinde neler yaşandığını hatırlamanın zamanı.
KİLİSE Mutafyan emekli edildi, seçim süreci başlıyor

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhaniler Genel Meclisi, Patrik II.Mesrob’un 7 yıldır görevini yerine getiremediği için, kilise geleneklerine dayanarak emekli edilmesine karar verdi ve Patrik seçimi için başvuru yapılacağını duyurdu.
TOPLUM Altmışıncı yaş için Patrik II. Mesrob’a armağan

Türkiye Ermenileri 84. Patriği Mesrob Mutafyan, 16 Haziran’da 60. yaşına girdi. 14 Ekim 1998’de Patriklik makamına seçilen ancak ne yazık ki son sekiz yıldır frontal demans rahatsızlığı nedeniyle makamında bulunamayan Patrik II. Mesrob, görevi süresince birçok yenilikçi çalışması, zeki ve birikimli kişiliği ile belleklerde derin bir iz bıraktı. Bu vesileyle biz de kendisiyle beraber çalışan, yıllarca yakın çevresinde bulunan isimlerden hatıralarındaki Patrik Mesrob’u anlatmalarını istedik. Bu güzel hatıraların Patrik II. Mesrob için anlamlı bir hediye olmasını, ruhuna güç vermesini diliyoruz.
TOPLUM Vâsi davasında mahkeme, Ateşyan’ın talebini reddetti

Patrik Mesrob Mutafyan için vâsi tayin edilmesi talebiyle İstanbul 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvuru, karara bağlandı. 8 Mart Çarşamba günü görülen duruşmada mahkeme, Mutafyan’ın annesi Mari Mutafyan’ın vâsi olarak atanmasına karar verdi.
KİLİSE Diramayr 'kral çıplak' dedi

Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan için vasi tayin edilmesi talebiyle İstanbul 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, Patrik Mutafyan’ın annesi Diramayr Mari Mutafyan vasi olmayı kabul ettiğini beyan etti.