24 NİSAN 2016

GÜNCEL DTK’dan soykırım açıklaması

Demokratik Toplum Koordinasyonu, 1915 Ermeni soykırımının 101. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. DTK,1915 Ermeni soykırımında binlerce yıllık tarihi birikim üzerinde oluşan tüm toplumsal dinamiklerin yok edildiği belirtildi.
GÜNCEL Obama: 1915'te ne olduğuyla ilgili şahsi görüşüm değişmedi

ABD Başkanı Barack Obama, görevinin son yılında 24 Nisan’ın 101. Yıldönümü için bir açıklama yayımladı. Önceki yıllardaki gibi Soykırım ifadesini kullanmaktan kaçınan ABD Başkanı, ‘Medz Yeghern’ dedi, fakat açıklamasında, 1915’te ne olduğuyla ilgili şahsi görüşlerimi ısrarla ifade ettim ve bu görüş değişmedi’ ifadelerini kullandı.
GÜNCEL ‘Devlet ilginin azalacağını sanıyorsa yanılıyor’

Ermeni Soykırımı’nın 101. yılında anma toplantılarını organize eden kurumlar, anma etkinliklerine katılma çağırısı yaptı. Avrupa Irkçılık Karşıtı Taban Örgütü (EGAM) Başkanı Benjamin Abtan, “100. yıldan sonra devlet soykırım konusuna ilginin azalacağını düşünüyorsa yanılıyor” diye konuştu.
GÜNCEL 101. yılında, hakikat talebine devam

Ermeni toplumunun önde gelen pek çok aydınının tutuklandığı tarih olan, bu nedenle Ermeni Soykırımı’nın başlangıcı kabul edilen 24 Nisan, 101. yıldönümünde de Türkiye ve dünyada çeşitli anma etkinliklerine sahne olacak. Ermeni Soykırımı’nın 101. yıldönümünde dünyanın pek çok yerinde düzenlenecek anma etkinliklerinin öne çıkanlarını derledik.