METİN LOKUMCU

GÜNCEL İHD ve TİHV’den Metin Lokumcu Davası için ortak çağrı

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Artvin’de dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesi düzenlenen eylemde polisin sıktığı biber gazı sonucu ölen Metin Lokumcu için ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “İnsan hakları ve adalet isteyen herkesi, 20-21 Aralık 2021 tarihlerinde Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davayı izlemeye çağırıyoruz” denildi.
GÜNCEL Çayan Birben'in ailesinden İçişleri Bakanı Şahin'e yanıt

'Biber gazımız yüzde 100 doğal ve zararsızdır' açıklaması yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e, biber gazı yüzünden hayatını kaybeden Çayan Birben'in ailesinden tepki geldi. Çayan Birben’in ablası Özge Birben Yazıcı, 'Kronik rahatsızlığı olan kardeşimi biber gazı öldürdü. Sonuna kadar bunun arkasındayız' dedi. Ailenin avukatı Melike Korkmaz ise Türkiye'de 20'ye yakın kişinin biber gazı yüzünden hayatını kaybettiğini kaydetti.
GÜNCEL Metin Lokumcu'nun ölümünde biber gazı etkisi

Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili Türk Tabipleri Birliği Bilimsel Araştırma Kurulu raporu hazırlandı. TTB raporunda, Hopa'daki gösterilerde hayatını kaybeden öğretmen Lokumcu'nun ölüm nedeniyle kimyasal gaz kullanımı arasında 'nedensellik ilişkisi' saptandı. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Fincancı, morg ve Adli Tıp raporlarında eksik olduğu görüşünde.