SİVAS KATLİAMI

GÜNCEL Yapanın yanına kâr kaldığı düzene direnenler:

Sivas Katliamı'nın üzerinden 32 yıl geçti. 2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas'ta bir araya gelen sanatçı, yazar ve aydınlar, Madımak Oteli'ne yapılan organize saldırı-nın hedefi oldu; 33 kişi çıkarılan yangın sonucu katledildi. Ara-dan geçen bunca yılda ne adalet yerini buldu ne de o ateşi harlayan zihniyet tamamen ortadan kalktı. Katliamda hayatını kaybeden şair ve psikiyatrist Behçet Aysan'ın kızı Eren Aysan ve şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok Akatlı ile 32 yılın tortusunu konuştuk.
KÜLTÜR SANAT Dilin döndüğü kadar Aziz Nesin’i anlatmak

Aziz Nesin’in henüz noktalanmayan yaşamöyküsü, Depo’da açılan ‘Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015’ başlıklı serginin konusu oldu. Nesin, hikâyesini, arşivlerinden çıkan yazı, belge, fotoğraf ve notlar aracılığıyla, kendi anlatıyor.
GÜNCEL Sivas'ta 'insanlık suçu' bulunamadı

Mahkeme'nin sivil sanıkların suçunu 'insanlık suçu' kabul etmemesiyle Sivas Madımak davası zamanaşımıyla sonuçlandı. Av. Mehdi Bektaş, zamanaşımının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu hatırlatırken, Av. Sarıhan '15 bin kişinin katıldığı olayı kapatmaktır' yorumunda bulundu. Zeynep Altıok ise, 'Bu kararı bekliyordum ama yerimden kalkamıyorum' dedi.
GÜNCEL Sivas davasında zamanaşımı görüşülecek

Sivas Madımak Oteli davasında 6 firari sanığın yargılanmasına devam ediyor. 37 kişinin can verdiği Sivas Madımak Oteli davasında zamanaşımı açısından tarihi karar bugün verilecek. Zamanaşımı kararı, Madımak'ın 'insanlık suçu' olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine bağlı.
GÜNCEL Sivas davasında 9 mahkum Almanya'dan istendi

Pir Sultan Abdal Derneği Yöneticileri, Sivas davasında iadesi istenmemiş 9 sanık için Almanya Büyükelçiliği'nde hukuki yardım talep etti. Sanıkların 'müebbet hapis cezası gerekçesiyle' teslim edilmediği anlaşılırken, Meclis'te CHP'nin zamanaşımını engellemek için verdiği yasa tasarısı ise reddedildi.