BAŞBAKANLIK

GÜNCEL YÖK 1577 dekanın istifasını istedi

YÖK 1577 dekanın istifasını istedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise 15 bin 200 kamu personeli açığa alındı. Çoğunluğunun öğretmen olduğu belirtiliyor.
GÜNCEL Sur için ivedi yargılama kararı: Danıştay Başbakanlık'tan savunma istedi

Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen’in Sur’daki acele kamulaştırma kararına yaptığı itiraz, Danıştay 6’ncı Dairesi’nce ivedi yargılama usulü kapsamına alındı. Danıştay, Başbakanlık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 15 gün içerisinde savunma ve kamulaştırmaya ilişkin belgelerin gönderilmesini istedi.
GÜNCEL HDP'nin en kısa grup toplantısında Başkanlık açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu: “Tek bir cümleyle ben bütün Türkiye'ye, bütün sorunların çözümünün anahtarını hatırlatmak ve bunun sözünü vermek istiyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP'liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın.”
TOPLUM Başbakanlık'tan açıklama: 1014 vakıf arazisi iade edildi

Başbakanlık kamu diplomasisi koordinatörlüğü, ‘Türkiye’de farklı inanç gruplarına yönelik reformlar’ başlığıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamaya göre bugüne kadar 1014 vakıf arazisi iade edildi, 150 gayrimenkul için değerlendirme süreci devam ediyor.