HDP'nin en kısa grup toplantısında Başkanlık açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu: “Tek bir cümleyle ben bütün Türkiye'ye, bütün sorunların çözümünün anahtarını hatırlatmak ve bunun sözünü vermek istiyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP'liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın.”

Demirtaş, ‘tarihimizin en kısa grup toplantısını yapacağız’ diyerek başladığı konuşmasında,  "Aslında ben bugün kürsüye sadece bir cümle söylemek için çıktım. Hem halklarımıza verdiğimiz demokrasi, barış ve özgürlük ilkelerinden vazgeçmeyeceğimize, asla bundan vazgeçmeyeceğimize dair sözümüzü burada tekrarlamak, hatırlatmak istiyorum" dedi.

AKP ile pazarlığın söz konusu olmadığını söyleyen Demirtaş, " Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP'liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Grup toplantısına, geçen yıl Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olayların üzerinde Adana'daki protesto gösterisi sırasında yaşamını yitiren İbrahim Aras'ın annesi Servet Aras ve babası Baki Aras da katıldı. Demirtaş aileye ve 37 yıllık sürgünün ardından Türkie’ye dönen Haydar Işık'a selam gönderdi. 

Muhtemelen son grup toplantısını düzenlediklerini belirten Demirtaş, bundan sonra seçim meydanlarına ve alanlarına dağılacaklarını söyledi.

Demirtaş'ın açıklamasının ardından sosyal medyada #SeniBaskanYaptırmayacağız etiketi gündeme oturdu. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında